Annonce
Indland

Paludan-demo rykker fra Blågårds Plads til Amager

Den islamkritiske partistifter Rasmus Paludan demonstrerer onsdag på Amager efter et forbud på Nørrebro.

Rasmus Paludan har fået forbud mod at demonstrere på Blågårds Plads i den københavnske bydel Nørrebro onsdag.

Det oplyser Paludan, der er stifter af det islamkritiske parti Stram Kurs, i en mail til Ritzau.

I stedet har han anmeldt en demonstration ved Lergravsparken på Amager i København onsdag klokken 17.

- (Jeg skal) hermed bekræfte, at da vi har forbud mod at demonstrere på Blågårds Plads, så demonstrerer Stram Kurs i dag i Lergravsparken på Amager klokken 17.00, skriver Rasmus Paludan.

Det har endnu ikke været muligt for Ritzau at få oplysningerne bekræftet af Københavns Politi.

Oplysningen fra den racismedømte partistifter kommer dog, efter at en række af hans demonstrationer de seneste uger er blevet aflyst af sikkerhedsmæssige årsager.

Senest fik han aflyst en demonstration også på Blågårds Plads tirsdag, fordi der var for stor samlet sikkerhedsrisiko ved at gennemføre den.

Der har været store optøjer i forbindelse med nogle af Paludans demonstrationer det seneste stykke tid. Det sker blandt andet, fordi han typisk kaster med eller sparker til en koran. Nogle gange afbrænder han den.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce