Annonce
Assens

Nyt SSV Højfyn-hold sloges for trøjen: Palle var den eneste tilskuer på djævelens bane i Skalbjerg

Palle Hestbek Knudsen havde taget scooteren fra Vissenbjerg til Skalbjerg for at overvære fynsseriekampen mellem SSV Højfyn og Flemløse-Haarby. Kampen blev afviklet uden tilskuere, men Palle Knudsen fandt et godt hjørne foran hegnet i nordkurven, hvorfra han kunne følge de lokale fodboldholds meritter på banen. Og som måltavlen antyder, var det gæsterne, der vandt kampen 1-0. Foto: Søren Plovgaard
Fodboldklubben SSV Højfyn har været udsat for en voldsom åreladning af spillere op til sæsonstarten. Tirsdag aften stillede klubben med et næsten helt nyt hold i hjemmekampen mod Flemløse/Haarby.

Skalbjerg: Bjarne Stenhøj Hansen sidder på en træbænk i det ene hjørne af fodboldanlægget i Skalbjerg.

Klokken har lige passeret 18, og han er ved at gøre den elektroniske måltavle klar til dagens fodboldkamp i Fynsserien mellem SSV Højfyn og Flemløse/Haarby.

Bjarne Stenhøj Hansen har været formand for Skalbjerg Boldklub i 15 år, og han sad også for bordenden, da boldklubben for 10 år siden valgte at fusionere med naboklubberne i Vissenbjerg og Skallebølle.

Nu har SSV Højfyn ramt medierne med en historie om, at klubbens førstehold og fodboldflagskib må stille voldsomt decimeret op til sæsonens 15 kampe i Fyns ypperste række, fordi 14 spillere har valgt at forlade holdet. Og fordi nye spillere ikke ligefrem har stået på en rullende dørmåtte for at løse medlemskort til klubben. En tid var det endda inde i overvejelserne helt at trække holdet ud af turneringen.

Det er en kedelig situation for et hold og en klub, der i flere sæsoner har ført sig flot frem på den fynske fodboldscene. Men det får ikke Bjarne Stenhøj Hansen til at ligge søvnløs om natten.

- Vi ved, at det går op og ned. Nu har vi haft en stribe gode år med fuld gang i den, og så er udviklingen den, at der en gang imellem sker et generationsskifte, og det er måske nok kommet lidt hurtigere, end jeg havde forestillet mig. Vi kan jo ikke tvinge nogen til at spille fodbold i SSV Højfyn, og vil vil heller ikke købe nogen til at komme og spille for os, forklarede Bjarne Stenhøj Hansen.

Annonce

For mange konger

Kampen på Green Devil Lane tirsdag aften blev spillet helt uden tilskuere på grund af coronarestriktionerne. Men Palle Hestbek Knudsen fra Vissenbjerg havde fundet et godt sted ved hegnet udenfor banen, hvor han kunne følge kampen og sin søn Nikolaj.

Palle Hestbek Knudsen, der er uddeler i brugsen i Vissenbjerg, har fulgt SSV Højfyn i mange år, og han har selv virket som træner i klubben. Han er alt andet end bekymret over, at klubbens førstehold har skiftet ham hen over vinteren.

På trods af en voldsom åreladning op til sæsonstarten lykkedes det SSV Højfyn at stille med et kapabelt hold til årets første kamp på hjemmebanen i Skalbjerg. Bagerst fra venstre er det Magnus Holst Søndergaard, Benjamin Madsen, Tobias Elnegaard Larsen, Mathias Boje Pedersen, Nikolaj Knudsen, Alexander Hald, Nikolaj Rasmussen, Casper Daniels og Kasper Platz Andersen. Forrest fra venstre sidder Jonas Søberg, Andres Komaromi, Andreas Marcussen, Malthe Olsson og Anton Breide. Foto: Søren Plovgaard

- Du må gerne citere mig for, at jeg er glad for, at alle de tidligere spillere på holdet er stoppet. Det var jo konger hele lortet. Der var opstået en dårlig kultur blandt mange af spillerne, og de troede ikke, at de skulle træne for at komme på hold, forklarede 58-årige Palle Knudsen, der selv har været aktiv fodboldspiller i Skamby og Ullerslev.

Omtrent samme melding kom fra Kim Breide, der er formand for fodboldafdelingen i Vissenbjerg GIF.

- Vi har nok været lidt for meget et kammeratskabshold. Spillerne har måske fået lidt for lang snor af bestyrelsen og sat dagsordenen lidt for meget, og når nogen af dem så forsvandt, så satte det en lavine i gang. Jeg er glad for de spillere, vi har i dag, for de træner allesammen to gange om ugen og vil gerne bidrage til fællesskabet, sagde Kim Breide, mens han varmede sig med en smøg på sidelinjen.

Annonce

Frygten for at tabe

Holdets træner Cuneyt Sahin, der også har en uddannelse som psykoterapeut, mener, at SSV Højfyn kommer til at spille 15 pokalfinaler resten af sæsonen. Inden kampen betonede han flere gange overfor spillerne, at de skulle kunne håndtere frygten for at tabe.

- Man skal lære at acceptere frygten, for først da kan man slippe sine bekymringer. Det værste der kan ske er jo, at vi taber alle kampene, fortalte Cuneyt Sahin efter kampen, som Flemløse/Haarby vandt 1-0.

Cuneyt Sahin er dog fortrøstningsfuld i forhold til holdets fremtid og de næste kampe.

- Spillerne viste i dag, at de kunne steppe op, og de havde stor ære af kampen. Den var jævnbyrdig, og vi kunne godt have hentet et point, lød analysen fra træneren.

SSV Højfyn spiller igen på søndag klokken 11 i Fjordager.


Du må gerne citere mig for, at jeg er glad for, at alle de tidligere spillere på holdet er stoppet. Det var jo konger hele lortet

Palle Hestbek Knudsen, kampens tilskuer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce