Annonce
Nordfyn

Palby Fyn Cup: Et år til at bede om godt vejr

Palby Fyn Cup beder allerede nu om godt vejr næste år. I år var vejrguderne ikke i deres bedste lune.

Arrangørerne af Danmarks største kapsejlads var tilfredse med arrangementet - men bestemt ikke med vejret.

Annonce

Formanden for Bogense Sejlklub og stævnleder under weekendens Palby Fyn Cup, Poul Erik Nielsen smilede på det ene øje og græd på det andet, da strabadserne med Danmarks største kapsejlads var overståede.

- Jeg er glad for at vi håndterede den del, vi havde indflydelse på. Men jeg er ikke glad for den pose vejr, vi fik hældt ned over os, siger han

310 både var tilmeldt, men mange af dem havde vejrmæssige og tekniske problemer med at komme frem. Derfor var kun 273 med, da starten gik fredag klokken 11. Af dem kom 158 i mål. Resten - 115 både - måtte kapitulere over for det hårde og blæsende vejr og udgå.

Poul Erik Nielsen har nu blikket rettet mod næste års sejlads, der afvikles 27.-29. maj.
- Nu har vi et helt år til at bede om godt vejr. Og det vil vi gøre, siger Poul Erik Nielsen.

Annonce

Prognoserne snød

De vejrmæssige genvordigheder får dog ikke Poul Erik Nielsen til at fortryde gennemførelsen af sejladsen. Han har én gang før aflyst i sidste øjeblik - i 2012, da vejrforholdene var helt umulige.

- Der er ingen sammenligning. I 2012 syntes jeg ikke,vi havde noget valg. Da var vejret så slemt, at vi slet ikke kunne komme ud og få startet løbet. Med de vejrmeldinger, vi i år fik i dagene op til, kunne vi godt se, at det undervejs kunne blive hårdt. Men så viste det sig faktisk at blive endnu værre, end prognoserne forudsagde. Den slags kan man ikke gardere sig mod. Så ja, vejret var træls. Men ellers gik det perfekt, siger Poul Erik Nielsen.

Annonce

Liv på havnen

Dermed sigter han til det leben, der var på kajen og i byen.

- Der er mange der har gjort en kæmpeindsats - hos os i sejlklubben og i boldklubben, der stod for forplejningen i teltet. Det gav en fantastisk stemning og masser af liv på havnen. Og i løbet af lørdagen fik vi da lidt sol. Men da vi så teltet lørdag morgen, var vi godt nok lige ved at aflyse al underholdning, for her havde vinden også haft fat. Men vi fik det tøjret en ekstra gang, og så kom solen, siger Poul Erik Nielsen.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce