Annonce
Udland

Palæstinensisk ambassadør roser Trump med John Lennon-citat

- Det giver freden en chance, siger den palæstinensiske ambassadør i USA, Hussam Zomlot, om Trumps beslutning om at udskyde ambassadeflytning i Israel. (arkivfoto)

Freden får en chance med beslutning om at udskyde ambassadeflytning, siger palæstinensisk ambassadør.

Annonce

Donald Trumps beslutning om at udskyde en flytning af USA's ambassade i Israel til Jerusalem bliver modtaget med stor tilfredshed af palæstinenserne.

Den palæstinensiske ambassadør i USA siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at amerikanerne dermed holder liv i håbet om fred.

- Det giver freden en chance, siger Hussam Zomlot, som opfordringen også lyder fra John Lennon i sangen "Give Peace a Chance" fra 1969.

Trump har under sin valgkamp sagt, at han vil gennemføre en lovbeslutning fra 1995, der siger, at ambassaden skal flyttes til Jerusalem.

Torsdag har Trump så - som alle sine forgængere - valgt at suspendere denne lov for en periode på seks måneder. Og det er godt, mener Zomlot.

- Det er i overensstemmelse med USA's politik og international konsensus, siger ambassadøren.

Palæstinenserne er klar til at indlede samtaler med Trumps regering før en kommende fredsproces.

- Vi vil seriøst og oprigtigt arbejde for en fair og varig fred, siger Hussam Zomlot.

Donald Trump har sagt, at han vil skabe fred mellem parterne. Det har ellers vist sig at være opgave, som ingen tidligere præsidenter har haft succes med.

Senest måtte udenrigsminister John Kerry under tidligere præsident Barack Obamas ledelse give op, da forhandlinger brød sammen.

Israels forsatte udvidelser af bosættelser på det besatte Vestbredden har været årsag til, at palæstinenserne har forladt processen.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce