Annonce
Udland

Palæstinensisk ambassadør roser Trump med John Lennon-citat

- Det giver freden en chance, siger den palæstinensiske ambassadør i USA, Hussam Zomlot, om Trumps beslutning om at udskyde ambassadeflytning i Israel. (arkivfoto)

Freden får en chance med beslutning om at udskyde ambassadeflytning, siger palæstinensisk ambassadør.

Annonce

Donald Trumps beslutning om at udskyde en flytning af USA's ambassade i Israel til Jerusalem bliver modtaget med stor tilfredshed af palæstinenserne.

Den palæstinensiske ambassadør i USA siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at amerikanerne dermed holder liv i håbet om fred.

- Det giver freden en chance, siger Hussam Zomlot, som opfordringen også lyder fra John Lennon i sangen "Give Peace a Chance" fra 1969.

Trump har under sin valgkamp sagt, at han vil gennemføre en lovbeslutning fra 1995, der siger, at ambassaden skal flyttes til Jerusalem.

Torsdag har Trump så - som alle sine forgængere - valgt at suspendere denne lov for en periode på seks måneder. Og det er godt, mener Zomlot.

- Det er i overensstemmelse med USA's politik og international konsensus, siger ambassadøren.

Palæstinenserne er klar til at indlede samtaler med Trumps regering før en kommende fredsproces.

- Vi vil seriøst og oprigtigt arbejde for en fair og varig fred, siger Hussam Zomlot.

Donald Trump har sagt, at han vil skabe fred mellem parterne. Det har ellers vist sig at være opgave, som ingen tidligere præsidenter har haft succes med.

Senest måtte udenrigsminister John Kerry under tidligere præsident Barack Obamas ledelse give op, da forhandlinger brød sammen.

Israels forsatte udvidelser af bosættelser på det besatte Vestbredden har været årsag til, at palæstinenserne har forladt processen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce