Annonce
Udland

Palæstinensere svarer igen på drab med raketter mod Israel

Mahmud Hams/Ritzau Scanpix
Der lyder advarselssirener i Tel Aviv, efter at palæstinensere har svaret igen på to israelske angreb.

Palæstinensiske militante i Gazastriben har tirsdag ramt Israel med en "betydelig" mængde raketter.

Det oplyser Israels hær.

Det sker, efter at israelske styrker natten til tirsdag dræbte en feltkommandør for den militante palæstinensiske milits Islamisk Jihad.

Umiddelbart efter drabet meddelte Israels militær i en erklæring, at premierminister Benjamin Netanyahu havde godkendt operationen mod feltkommandøren, Baha Abu Al-Atta. Kommandøren blev dræbt i sit hjem.

I et andet israelsk angreb i Damaskus i Syrien var en højtstående embedsmand fra Islamisk Jihad målet. To personer blev dræbt i det angreb. Blandt dem var embedsmandens søn, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Islamisk Jihad var målet den politiske leder Akram Al-Ajouri.

Nattens israelske angreb og det palæstinensiske modsvar markerer den mest seriøse optrapning af volden i området de seneste måneder, skriver Reuters.

Islamisk Jihad har i en erklæring bekræftet, at den palæstinensiske feltkommandør, Baha Abu Al-Atta, er død.

I samme erklæring truer Islamisk Jihad med at gøre gengæld mod Israel.

- Vores uundgåelige hævnaktion vil ryste hele den zionistiske enhed, udtaler militsen med henvisning til Israel.

Over den israelske by Tel Aviv lyder der tirsdag advarselssirener. Der er tidligt tirsdag dog ingen meldinger om, at byen er ramt af raketter.

- Vi gør os klar til flere dage med kampe, siger Jonathan Conricus, der er talsmand for de israelske styrker.

Kommandøren, der blev dræbt, beskyldes af Israel for at stå bag en række angreb på tværs af grænsen for nylig med raketter, droner og snigskytter.

- Abu Al-Atta var ansvarlig for de fleste af Islamisk Jihads aktiviteter i Gazastriben og var en tikkende bombe, lyder det fra militæret.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce