Annonce
forside

Pakkepost: Seks dage om 52 km

Michael Martin Jensen med pakken, der sendes til Bagenkop den 29. august 13.09. Foto: Martin Ramsgaard.

En test af PostNords pakkelevering på Langeland viser, at den er både overraskende hurtig og katastrofal langsom. Avisen sendte en pakke fra Bagenkop til Lohals og igen den anden vej.

Tilføjet den 14. september 2018:

Fyns Amts Avis præciserer, at det, der i et følgende omtales som pakkepost og pakker, er brevpost og breve.Som det også tydeligt fremgår af artiklen er de omtalte pakker afsendt som breve. Overskriften burde derfor have omtalt dem som "Brevpost" eller "Pakker sendt som breve". Omtalen af Postnords pakkelevering som "katastrofal langsom" er ligeledes uberettiget, idet der var tale om brevlevering.Det skal i øvrigt understreges, at begge de omtalte pakker, der blev afsendt som breve, nåede frem til tiden.Fyns Amts Avis beklager den uheldige og misvisende sammenblanding af begreberne.Bagenkop/Lohals: Steffen Rasmussen fra Bagenkop, har indvilliget i at lægge navn til avisens pakke-eksperiment. Vi vil sende en pakke fra Bagekop til Lohals for at se, hvor lang tid det vil tage PostNord at levere pakken de 52 kilometer nede i den anden ende af øen. Han sender pakken til arkitekt Michael Martin Jensen, der bor lidt uden for Lohals. Michael Martin Jensen har til gengæld indvilliget i at sende en pakke den anden vej, nemlig fra Lohals til Steffen Rasmussen i Bagenkop.

- Jeg forventer det går nogenlunde hurtigt, siger Michael Martin Jensen.

- Konkurrencen er hård på pakker, og her har PostNord strammet op, fortsætter han.

Det er fuldstændigt tilfældigt, at det er Steffen Rasmussen og Michael Martin Jensen, der sender pakkerne fra nord til syd og fra syd til nord.

Vi starter i Bagenkop. Her sender vi den første pakke tirsdag den 21. august klokken 12.40 fra Brugsen. Det bliver den mindste papkasse i sortimentet, da der tilfældigvis kun er de mindste og de største i butikken den dag. Uddeleren foreslår, at pakken sendes som "Quickbrev" til 27 kroner, og sådan bliver det. PostNord lover, at Quickbreve når frem til modtageren næste hverdag efter afsendelsen. I Lohals kan Michael Martin Jensen konstatere, at pakken ligger i hans postkasse torsdag den 23. august klokken syv om morgenen.

- Vi får først post ved 19-tiden om aftenen, så den er nok kommet onsdag, og det er jo godt nok, konstaterer Michael Martin Jensen.

PostNord har altså leveret dagen efter afsendelsen som lovet.

Annonce
Tegning: Gert Ejton.

Seks dage den anden vej

Onsdag den 29. august sender Michael Martin Jensen så en pakke til Steffen Rasmussen i Bagenkop. Det sker klokken 13.10 fra Brugesen i Lohals, der har PostNords pakkepost i byen. Vi finder en papkasse af samme størrelse, men da brugsuddeleren foreslår, at pakken sendes som almindeligt brev til 18 kroner, bliver det sådan. Pakken - der er tom - vejer knap 100 gram, så det er absolut billigste løsning.

Vi er klar over, at en pakke, sendt som "almindeligt brev", vil være noget længere tid undervejs. Vi begynder dog at tvivle på, om vi har skrevet den rigtige adresse på pakken, inden den når frem.

Vi skal nemlig frem til den 3. september om eftermiddagen, før pakken ankommer på adressen i Bagenkop. Altså har pakken været undervejs i fem dage.

- Det er jo ganske skrækkeligt, lyder det fra Michael Martin Jensen.

- Jeg kunne jo havet taget min cykel og kørt den derned hurtigere. Det er simpelthen for ringe.

Det skal dog siges, at PostNord lover, at almindelige breve vil være fremme inden for fem hverdage. Så hvis man trækker søndagen fra i det regnskab, har PostNord faktisk overholdt, hvad de lovede.

Pakken fra Bagenkop er ankommet i postkassen. Foto: Martin Ramsgaard.

Derfor så lang tid

Ifølge PostNord blander avisen tingene sammen, når vi har sendt pakkerne som breve. Det var dog den billigste løsning, og det vi blev foreslået ved indleveringen. Quickbreve kan i øvrigt veje op til to kilo, så det kan være svært at skelne.

Ved at sende pakkerne som pakker og ikke som breve, som vi gjorde, ville vi have fået indholdet forsikret og det der hedder "track and trace", hvor man får at vide, hvor langt pakken er nået.

Når breve tager op til fem hverdage at bringe ud, er det, fordi de sorteres i Fredericia og kun bringes ud én gang om ugen. Man kan således være heldig, så det går hurtigere, hvis man sender på det rigtige tidspunkt.

Prisen ville så have været 110 kroner for samme forsendelse, og pakken ville være fremme dagen efter med 95 procents sikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce