Annonce
forside

Pakkepost: Seks dage om 52 km

Michael Martin Jensen med pakken, der sendes til Bagenkop den 29. august 13.09. Foto: Martin Ramsgaard.

En test af PostNords pakkelevering på Langeland viser, at den er både overraskende hurtig og katastrofal langsom. Avisen sendte en pakke fra Bagenkop til Lohals og igen den anden vej.

Tilføjet den 14. september 2018:

Fyns Amts Avis præciserer, at det, der i et følgende omtales som pakkepost og pakker, er brevpost og breve.Som det også tydeligt fremgår af artiklen er de omtalte pakker afsendt som breve. Overskriften burde derfor have omtalt dem som "Brevpost" eller "Pakker sendt som breve". Omtalen af Postnords pakkelevering som "katastrofal langsom" er ligeledes uberettiget, idet der var tale om brevlevering.Det skal i øvrigt understreges, at begge de omtalte pakker, der blev afsendt som breve, nåede frem til tiden.Fyns Amts Avis beklager den uheldige og misvisende sammenblanding af begreberne.Bagenkop/Lohals: Steffen Rasmussen fra Bagenkop, har indvilliget i at lægge navn til avisens pakke-eksperiment. Vi vil sende en pakke fra Bagekop til Lohals for at se, hvor lang tid det vil tage PostNord at levere pakken de 52 kilometer nede i den anden ende af øen. Han sender pakken til arkitekt Michael Martin Jensen, der bor lidt uden for Lohals. Michael Martin Jensen har til gengæld indvilliget i at sende en pakke den anden vej, nemlig fra Lohals til Steffen Rasmussen i Bagenkop.

- Jeg forventer det går nogenlunde hurtigt, siger Michael Martin Jensen.

- Konkurrencen er hård på pakker, og her har PostNord strammet op, fortsætter han.

Det er fuldstændigt tilfældigt, at det er Steffen Rasmussen og Michael Martin Jensen, der sender pakkerne fra nord til syd og fra syd til nord.

Vi starter i Bagenkop. Her sender vi den første pakke tirsdag den 21. august klokken 12.40 fra Brugsen. Det bliver den mindste papkasse i sortimentet, da der tilfældigvis kun er de mindste og de største i butikken den dag. Uddeleren foreslår, at pakken sendes som "Quickbrev" til 27 kroner, og sådan bliver det. PostNord lover, at Quickbreve når frem til modtageren næste hverdag efter afsendelsen. I Lohals kan Michael Martin Jensen konstatere, at pakken ligger i hans postkasse torsdag den 23. august klokken syv om morgenen.

- Vi får først post ved 19-tiden om aftenen, så den er nok kommet onsdag, og det er jo godt nok, konstaterer Michael Martin Jensen.

PostNord har altså leveret dagen efter afsendelsen som lovet.

Annonce
Tegning: Gert Ejton.

Seks dage den anden vej

Onsdag den 29. august sender Michael Martin Jensen så en pakke til Steffen Rasmussen i Bagenkop. Det sker klokken 13.10 fra Brugesen i Lohals, der har PostNords pakkepost i byen. Vi finder en papkasse af samme størrelse, men da brugsuddeleren foreslår, at pakken sendes som almindeligt brev til 18 kroner, bliver det sådan. Pakken - der er tom - vejer knap 100 gram, så det er absolut billigste løsning.

Vi er klar over, at en pakke, sendt som "almindeligt brev", vil være noget længere tid undervejs. Vi begynder dog at tvivle på, om vi har skrevet den rigtige adresse på pakken, inden den når frem.

Vi skal nemlig frem til den 3. september om eftermiddagen, før pakken ankommer på adressen i Bagenkop. Altså har pakken været undervejs i fem dage.

- Det er jo ganske skrækkeligt, lyder det fra Michael Martin Jensen.

- Jeg kunne jo havet taget min cykel og kørt den derned hurtigere. Det er simpelthen for ringe.

Det skal dog siges, at PostNord lover, at almindelige breve vil være fremme inden for fem hverdage. Så hvis man trækker søndagen fra i det regnskab, har PostNord faktisk overholdt, hvad de lovede.

Pakken fra Bagenkop er ankommet i postkassen. Foto: Martin Ramsgaard.

Derfor så lang tid

Ifølge PostNord blander avisen tingene sammen, når vi har sendt pakkerne som breve. Det var dog den billigste løsning, og det vi blev foreslået ved indleveringen. Quickbreve kan i øvrigt veje op til to kilo, så det kan være svært at skelne.

Ved at sende pakkerne som pakker og ikke som breve, som vi gjorde, ville vi have fået indholdet forsikret og det der hedder "track and trace", hvor man får at vide, hvor langt pakken er nået.

Når breve tager op til fem hverdage at bringe ud, er det, fordi de sorteres i Fredericia og kun bringes ud én gang om ugen. Man kan således være heldig, så det går hurtigere, hvis man sender på det rigtige tidspunkt.

Prisen ville så have været 110 kroner for samme forsendelse, og pakken ville være fremme dagen efter med 95 procents sikkerhed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Sport

Midtbaneprofil forlænger i Middelfart

Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce