Annonce
Nordfyn

P-plads fyldt med vand: Kommunen åbnede op for hul i mole

I forbindelse med stormfloden for en uge siden, onsdag d. 2. januar, blev der åbnet for et hul i molen på Østre Havnevej i Bogense. Onsdag den 9. januar skete det igen. Heidi Seide Jacobsen, ejer af Kyst Camping Bogense, er sluppet for oversvømmelser af bygninger begge gange. Arkivfoto: Emil Hermann.

Ved midnat troppede tre mand fra Vej og Park i Nordfyns Kommune op og åbnede op for hul i mole på Østre Havnevej i Bogense. P-plads mellem ro- og kajakklub og campingplads var på det tidspunkt fyldt med vand.

Bogense: Klokken 00:15 onsdag nat troppede Vej og Park i Nordfyns Kommune op med tre mand ved rundkørslen på Østre Havnevej i Bogense.

På det tidspunkt væltede vandet indover molekanten på Østre Mole, og p-pladsen mellem Bogense Ro- og Kajakklub og Kyst Camping Bogense var fyldt med vand - og dele af campingpladsens grønne arealer var også fyldt med vand.

Der var dermed udsigter til potentielle oversvømmelser af Kyst Camping Bogenses bygninger, men det fik kommunens folk igen sat en stopper for ved at åbne op for et hul i molen med hjælp fra en gravko og samtidig lægge sandsække ud på vejbanen i en hesteskoform, så vandet blev fanget og ledt over mod hullet i molen og ud i havet igen.

- Der kom efter hesteskoens etablering og hullet i molen ikke mere vand på Kyst Camping Bogenses arealer, og vi fik altså igen ingen skader, konstaterer Heidi Seide Jacobsen, ejer af Kyst Camping Bogense.

Klokken syv onsdag morgen havde havet igen trukket sig tilbage. Campingpladsen, der tidligere er blevet ramt af voldsomme oversvømmelser i 2009,2012 og 2015, kan dermed også denne gang ånde lettet op.

Kyst Camping Bogense slap ligeledes for oversvømmelser i forbindelse med stormfloden for en uge siden, onsdag d. 2. januar, hvor vandstanden var 1,6 meter over dagligt niveau.

Denne gang åbnede Vej og Park i Nordfyns Kommune også op for hullet i molen og lavede hesteskoen på vejbanen - det var i øvrigt første gang, at denne løsning blev anvendt i forbindelse med høje vandstande i Bogense, mens Heidi Seide Jacobsen har haft campingpladsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce