Annonce
Kerteminde

P-kaos truer: Så svært bliver det at finde en p-plads i Kerteminde

Manglen på p-pladser har fået kreativiteten frem i nogle af bilisterne. Arkivfoto: Kim Rune
Der er mere end svært at gennemskue kommunens regnestykke over, hvordan p-situationen i byen bliver, når Strandkilen og Nordre Havnekaj er bygget til. Men en ting er sikkert og vist: Der bliver rift om pladserne.
Annonce

Kerteminde: Synes du, det er svært at finde en p-plads i byen?

Hvis svaret er ja, så bare vent. Det bliver meget værre, når havneplanen engang er blevet realiseret.

Et groft slag på tasken er nemlig, at der i løbet af få år kommer til at mangle mellem 150-200 parkeringspladser i området omkring Strandkilen og Nordre Havnekaj.

Hvor mange er der faktisk ikke nogen, der helt kan give et svar på. I hvert fald ikke blandt de mere end to håndfulde embedsmænd og politikere som Fyens Stiftstidende har talt med for at forsøge at få et overblik over antallet af parkeringspladser. Derfor er tallene behæftet med en vis usikkerhed.


I Strandkilen Nord og Syd skal der bygges boliger, så der forsvinder 120 p-pladser. Der etableres ganske vist nogle få nye, men det bliver til de mennesker, der skal bo i de nye boliger.


Men hvis vi starter med den udviklingsplan, som byrådet har vedtaget for Nordre Havnekaj, så regnede politikerne med, at der var plads til  47 boliger på Nordre Havnekaj. Tilgengæld skulle der anlægges 69 parkeringspladser i den nye bebyggelses gårdareal. Det er siden blevet ændret til, at der skal bygges 70 boliger, men kun anlægges 37 parkeringspladser på det samme areal. Der kommer altså til at være en del beboere, der skal ud og finde en parkeringsplads i området omkring Nordre Havnekaj.

Annonce

Kreativ talkunst

I Strandkilen Nord og Syd skal der bygges boliger, så der forsvinder 120 p-pladser. Der etableres ganske vist nogle få nye, men det bliver til de mennesker, der skal bo i de nye boliger.

Til gengæld er det planen at etablere nogle skråparkeringspladser i Islandsgade og Grønlandsgade. Her har embedsmændene dog valgt at være lidt kreative, når de skal tælle, hvor mange parkeringspladser der kommer.

Eksempelvis, siger embedsmændene, at der skal anlægges 22 nye parkeringspladser i Islandgade på vejstykket mellem Superbrugsen og den nye bebyggelse oå Nordre Havnekaj. I virkeligheden er der ikke en eneste af de parkeringspladser, der er nye. For at anlægge parkeringspladserne skal superbrugsen nemlig afgive et stykke jord på cirka 1000 kvadratmeter af deres egen parkeringsplads, hvilket brugsuddeler Jan Sandgaard anslår til at kappe cirka 20-25 pladser af Superbrugsen parkeringsplads. Det er altså de samme parkeringspladser, nu tæller kommunen dem bare som nye.

Annonce

Bynær parkering ved Johannes Larsen Museet

For at gøre det hele lidt værre besluttede byrådet kort før sommerferien at vedtage lokalplan 318: Maritimt centerområde ved Marinavejen. Her åbnede politikerne op for at nedlægge - alt efter hvordan man vælger at tælle - omkring 20 parkeringspladser bagved Restaurant Sejlklubben.

Alt i alt giver det et underskud af parkeringspladser på mellem 150-200.

For at få tallene til at balancere lidt bedre, har politikerne tilgengæld planlagt at anlægge 100 nye parkeringspladser ved græsstykket ved Hindsholmvej foran Johannes Larsen Museet. Græsstykket bruges allerede i dag som parkeringsplads, fordi der ikke er parkeringspladser nok. Men det er ikke en officiel parkeringsplads, så ved at gøre den officiel kommer der 100 nye parkeringspladser med i regnestykket.

Der er godt nok minimum 750 meter fra græsstykket foran Johannes Larsen Museet til Torvet i Kerteminde, men måske politikerne kan overtale de nye borgere på Nordre Havnekaj til at parkere deres bil ved Nordstranden, så der stadig er plads til alle turisterne i Kerteminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce