Annonce
Odense

P-kaos i vente før OB-Brøndby: Nye p-pladser ved stadion reserveret til OB

Grafik: Leif Nørmark
På grund af byggeriet af letbanen og Gartnerbyen er der forsvundet mange parkeringspladser omkring Odense Stadion. Nyåbnet p-plads hjælper ikke på kampdage, for den er reserveret til OB.
Annonce

Lige i rette tid til OB's første Superliga-hjemmekamp på søndag er der åbnet en ny kommunalt betalt parkeringsplads på hjørnet af Møllemarksvej og Højstrupvej skråt over for stadion.

Men den kommer ikke til at løse de parkerings-udfordringer, der er i området omkring Odense Stadion.

Den nye parkeringsplads med plads til 117 biler er nemlig reserveret til OB på kampdage. Det betyder, at man kun kan parkere lovligt på pladsen, hvis man har et gyldigt parkeringskort til kampdage.

Det fortæller kommerciel chef i OB, Jack Jørgensen:

- Det er, fordi vi også skal bruge parkering til spillere, sponsorer og gæster udefra. Hele parkeringspladsen foran vores vip-bygning på Højstrupvej skal nemlig laves om nu og lukkes inden længe. Nok ikke til på søndag, men fremadrettet, og så er den faktisk lukket i fem måneder.

Det vil sige, at p-pladserne her først vil være brugbare, når den nye sæson starter på den anden side af sommerferien.

Stadion-området

Byudviklingen af Bolbro og etableringen af letbanen er i fuld gang, og det betyder, at det som bilist har været svært at komme rundt i området ved Odense Idrætspark med idrætshallen og Odense Stadion. I længere periode har Højstrupvej ved stadion været ensrettet, og også Stadionvej til og fra Richard Møller Nielsens Plads har i perioder været ensrettet.

Det arbejde er dog slut, og man arbejder nu i stedet på parkeringspladsen foran vip-tribunen.

Samtidig har byggeriet også betydet, at en del gratis parkeringspladser i området er forsvundet. Der er netop åbnet 117 nye kommunale parkeringspladser på hjørnet af Møllemarksvej og Højstrupvej, men de er på kampdage reserveret til OB.

Annonce

Må ikke være halvtom

Den nye kommunale parkeringsplads er etableret oven på Vandcenter Syds regnvandsbassin ved siden af Egmont Plejecenter. På området var der inden da også en parkeringsplads - en rund én af slagsen.

Jacob Juhl Harberg, kontorchef i Vejmyndighed og Parkering i Odense Kommune, oplyser, at OB også havde råderet over dele af den runde parkeringsplads på kampdage.

- Muligheden for, at OB kunne afspærre den og bruge den til kampe, har altid foreligget, når det vurderedes at være nødvendigt. At OB nok ønsker det i højere grad nu, er forståeligt, og det er noget, vi ser positivt på. Men de skal udnytte den fuldt ud, ellers kan vi godt begynde at få en holdning til, at den også skal være til offentlig parkering på kampdage, da det kan være svært at finde en p-plads i området.

- Fordi der mangler parkering i området?

- Ja, vi oplever, at der ved fodboldkampe er flere biler, end der er offentlige p-pladser. Anlægsarbejdet af letbanen har midlertidigt medført, at en del af de cirka 100 pladser, som bygges om i øjeblikket foran vip-tribunen, er nedlagt.

- Før vi har den endelige situation, er det svært at sige, hvad det skal blive til. Umiddelbart vil alle pladserne (på den nye p-plads, red.) sikkert kunne bruges, vi vil blot sikre, at der ikke opstår en situation, hvor der er en halvtom offentlig p-plads ved disse arrangementer. Vores interesse er, at p-pladsen bruges optimalt til offentlige formål. Hvis den bliver til folk, der er inde og se fodbold, er det fint med mig.

Annonce

Kig på skilte

Spørgsmålet er så, hvor man skal parkere, hvis man kommer til stadion i bil?

Tidligere har der været 500 gratis og tidsubegrænsede parkeringspladser ved Gasa. Men Gasa er flyttet, og området er nu ved at blive omdannet til det nye boligområde Gartnerbyen. Derfor er langt de fleste af dem væk.

- Vi henviser til Føtex’ parkeringsplads som det sikre sted at parkere. Der er ingen betaling eller tidsbegrænsning, siger Jack Jørgensen.

Han understreger samtidig, at man på det parkeringsområde skal sikre sig, at man holder på Føtex-delen og ikke på Rema 1000's område. Her er der nemlig tidsbegrænsning på parkering.

Her er den nyanlagte parkeringsplads skråt over for Odense Stadion. Den del af parkeringspladsen, som er tættest på - og hvor de mange hvide biler er parkeret - er reserveret til plejecentret. Resten er offentlige og gratis p-pladser. Dog ikke på kampdage, hvor OB råder om dem. Foto: Kim Rune Jessen
Annonce

Tag cyklen

I det hele taget skal man holde øjnene godt åbne, når man parkerer bilen før en kamp.

- Man skal virkelig holde øje med, hvor man parkerer sin bil - om pladsen er lovligt eller om der er tidsbegrænsning på - for det er træls at komme ud til en parkeringsbøde. Det er der en del, der oplever. Så vi opfordrer til, at man hopper på cyklen, hvis man har mulighed for det, bruger offentlig trafik eller kører sammen og fylder bilen op, siger Jack Jørgensen.

Der er endnu et begrænset antal parkeringspladser tilbage foran Gasas tidligere kontorbygning - lige ved indgangen til Gartnerbyen. Foto: Nina Vibe Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce