Annonce
Odense

P-kælder giver adgang mellem Overgade og Vestergade

Den sidste del af p-kælderen giver for biler en smutvej mellem nord og syd. For fodgængere kan den bruges som øst-vestsmutvej, mellem Overgade og Vestergade. Foto: Kim Rune
Med åbningen af den sydlige p-kælder bliver forbindelsen mellem de to centrale handelsgader genskabt.

Butikkerne i Overgade har i den grad følt sig afskåret fra resten af byen de seneste år, efter forbindelsen mellem Vestergade og Overgade blev skåret midt over af TBT-byggeriet.

Siden da har fodgængerne været sendt på en ordentlig omvej, hvilket butikkerne i Overgade direkte har mærket på antallet af kunder.

Men nu er der endelig en god nyhed på vej. Stig Langsager, chef for TBT-projektet fra Gade til By, oplyser, at åbningen af den sydlige parkeringskælder betyder, at forbindelsen mellem Vestergade og Overgade kan genskabes, dog under jorden.

- Planen er, at vi åbner et trappetårn på Vestergade-siden og et på Overgade-siden, siger han.

Da der ikke er elevatoradgang, kan handicappede ikke benytte den midlertidige adgang mellem de to gader via kælderen. Det er ikke ønskværdigt, medgiver Stig Langsager.

- Men alligevel har vi her vurderet, at det vigtigste er, at vi giver adgang for de fleste i den her midlertidige fase, mens vi stadig bygger, forklarer han.

Selve passagen mellem de to gader oppe på overfladen åbner først i 2020, fordi der foregår arbejdskørsel i området.

- Det ville være galimatias at begynde at sende fodgængere den vej nu, siger Stig Langsager.

Annonce

Butiksejer ønsker information

Pia Helene Andersen, der har tøjbutikken Karisma over for Den Gamle Kro i Overgade, siger, at netop det med at få åbnet for et trappetårn, der giver adgang til Overgade, har været et ønske fra de handlende i gaden.

Hun har dog, da avisen ringer, intet hørt om, at det nu tilsyneladende sker.

- Men det er da positivt, hvis de lytter bare en smule til os hernede, siger hun.

Ifølge butiksejeren er det dog ikke givet, at adgangen fra Vestergade til Overgade via kælderen vil skabe mere sammenhæng.

- Det kræver information, information, information, siger Pia Helene Andersen.

Hun ser dog en middelbar fordel i, at folk, der parkerer i p-kælderen, vil kunne vælge at gå op på Overgade-siden i stedet for kun på Vestergade-siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce