Annonce
Erhverv

P-bøde: Retten gav ham medhold - alligevel fik han rykker

Per Bang har en hel mappe fuld af papirer om parkeringssagen. Selv efter rettens afgørelse, fik han endnu en rykker.

Efter et langt slagsmål med et p-selskab fik Per Bang rettens ord for, at han ikke skulle betale en bøde. Alligevel har han fået endnu en rykker. Inkassofirma erkender fejlen.

Annonce

Det er snart to år siden, Per Bang fandt en p-bøde under vinduesviskeren i sin bil. Det er næsten et halvt år siden, han fik rettens ord for, at han ikke skulle betale den, fordi der var mangelfuld skiltning på p-pladsen ved Dalumcenteret, hvor han parkerede.

Alligevel har han nu fået en rykker fra et inkassofirma, der hævder, at han skylder i alt 1990,40 kroner for p-bøden og efterfølgende rykkergebyrer.

- Jeg synes, det er helt grotesk, den måde man bliver behandlet på, konstaterer Per Bang, som ikke har tænkt sig at reagere på rykkeren. Han føler, at han har brugt tid nok på sagen.

- Jeg tør slet ikke anslå, hvor mange timer jeg har brugt på det. Der er gået aftener med at udfylde papirer og skaffe dokumentation. Hvis de ikke selv indser, at de har begået en fejl, må de jo hive mig i retten, og så må jeg vise kendelsen fra retten frem, siger han.

Annonce

Beklager fejlen

Det ser dog ikke ud til, at Per Bang skal i retten igen. Hos Svea Inkassoservice, som har sendt rykkeren, beklager man fejlen.

- Vi har ikke fået besked om, at sagen var afsluttet ved retten, så derfor er den stadig aktiv i vores system. Men det er også en fejl, at vi sender en rykker, når sagen verserer, siger collection manager hos Svea Inkasso, Gitte Paulsen.

Hun lover, at der nu er en beklagelse på vej til Per Bang.

Parkeringsservice Aps., som i sin tid udstedte bøden, har ikke ønsket at kommentere sagen.

Annonce

- Andre bliver nok kørt trætte

Selv om Svea Inkasso nu trækker i land, er Per Bang stadig stærkt utilfreds med sagen.

- Det har været et frygteligt forløb, og jeg har da følt mig presset. Ved at gå i retten risikerede jeg jo at skulle betale mange tusinde kroner, hvis jeg ikke vandt. Når der så kommer sådan en rykkerskrivelse, bliver jeg jo bekymret for, om de har sendt en skrivelse til RKI, og jeg pludselig får nej, hvis jeg for eksempel vil låne penge til en ny bil, siger han.

Per Bang har flere gange overvejet at betale bøden på de 590 kroner.

- Det beløb står jo slet ikke mål med besværet. Men jeg blev stædig. De satser jo netop på, at folk bliver kørt trætte eller føler sig pressede til at betale. Jeg kender mange, der har betalt p-bøder, de ikke mente var retfærdige, fordi de ikke orkede andet, siger han.

Annonce

Klagesag mod advokat

Per Bang klagede efter retssagen til advokatnævnet over parkeringsselskabets advokats adfærd i sagen.

Den del af sagen er endnu ikke afgjort. Advokatrådet har meddelt Per Bang, at der formentlig vil gå ti måneder endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce