Annonce
Odense

P-afgifter i smalle gader: P-selskab afviser forslag om fleksibel parkeringskontrol

Blandt andet på Helgavej i Odense kan skralde- og brandbiler ikke passere de parkerede biler - ikke med mindre parkeringen sker med to hjul på den forkerte side af kantstenen, hvilken kan udløse en p-afgift. Foto: Nils Svalebøg
Regler er regler, og færdselsloven gælder for alle, lyder det fra P-Nord, der udfører parkeringskontrol for Odense Kommune. P-selskabet afviser at udføre p-kontrol ud fra et fornuftsprincip, som Konservative i byrådet foreslår.

De seneste dages fokus på, hvordan borgere i Odense risikerer at få p-afgifter, fordi de på grund af de smalle gader visse steder i byen parkerer med det ene sæt hjul på den forkerte side af kantstenen, har skabt debat. For er det rimeligt at udstede en p-afgift for forseelsen, når den i mange tilfælde sker ud fra et praktisk ønske om at efterlade nok plads til, at brand- og skraldebiler kan passere?

Spørgsmålet har også fået politikerne til at blande sig, og onsdag efterlyste det konservative medlem af By- og Kulturudvalget Kristian Guldfeldt "større fleksibilitet og forståelse fra parkeringsselskabet". Han ser gerne et fornuftsprincip indført hos p-vagterne fra selskabet P-Nord fra Aalborg, som Odense Kommune har hyret til at stå for p-kontrollen.

- De skal simpelthen spørge sig selv, hvordan de selv ville have det, hvis de fik en bøde i den pågældende situation og dermed ikke være helt så strenge i forhold til lovens regler, lød det fra ham.

Men forslaget afvises af lederen af P-Nords parkeringskontrol Frode Nielsen.

- Det kan ikke lade sig gøre, siger han og mener slet ikke, det giver mening at tale om et fornuftsprincip i forhold til p-kontrol.

- Det kan man jo ikke, for hvor er vi så henne? Forvaltningsloven siger, vi skal behandle alle ens, og ifølge færdselsloven må man ikke holde på fortovet.

Frode Nielsen tilføjer, at vil politikerne i Odense have en mindre lempelig kontrol, så må de lempe reglerne via en kommunal bekendtgørelse, der giver ret til at parkere med det ene sæt hjul på den forkerte side af kantstenen. En sådan bekendtgørelse kan enten gælde generelt i hele kommunen eller på udvalgte vejstrækninger, hvis der skiltes med det.

Kristian Guldfeldt siger, han er ikke er overrasket over P-Nords holdning til hans forslag.

- Det ville have undret mig, hvis de havde ment noget andet. Det er trods alt deres forretning at udstede p-afgifter, siger han.

Guldfeldt vil efter påske, når embedsfolkene er tilbage fra ferie, arbejde videre med tankerne om at få gjort p-kontrollen mere lempelig der, hvor det giver mening, fastslår han.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) ønsker først at udtale sig efter påske, når hun har mulighed for at drøfte sagen med sine embedsfolk, oplyser hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce