Annonce
Bagsiden

Pølsekunst - sådan har du aldrig fået den før

Korvfest! hedder dette pølseværk af Peter Johansson. Foto Matti Östling (fra bogen)
Bogen "Pølsevognens fortællinger" handler om 100 år med det danske gadekøkken. Vi ser på billederne.
Annonce

For syv år siden fik Anna-Kaya Frello, der er cand.mag. i dansk og lingvistik lyst til at skrive en kunstbog med udgangspunkt i en serie af billedkunstneren Henrik Leach med den gode, gamle danske pølsevogn som motiv. Men det greb om sig.

Turtle Burger hedder denne moderne fortolkning af forloren skildpadde. Fotograf og datering ukendt ... men det ligner noget, Bagsiden skal forsøge sig med på grillen. Foto fra bogen.

Så i anledning af, at det næste år er 100 år siden, at den første danske pølsevogn trillede ud i gaderne, har de to udsendt en bog på 120 sider fyldt med pølser ... og hele svineriet, fristes man til at tilføje.

Ud over bidrag fra forfattere, pølsemænd og andre livskloge folk er der fyldige tekster om madkultur, arkitektur og det liv, der udspiller sig rundt om pølsevogne.

Et af de pølsevognsbilleder fra serien "After Eight" af Henrik Leach, der satte gang i pølsebogen.

- Vores ærinde er blot i al ydmyghed at beskrive et kulturelt fænomen, før det er for sent, skriver forfatterne i forordet og opfordrer læseren til at indtage bogen i små bidder. Måske mens, man selv laver pølser (undskyld).

Jo, den er god nok. Den runde variation kom aldrig i handlen, men billederne her blev brugt af slagterierne, da de overvejede dens muligheder. Fra bogen.

Twindog - den dobbelte hapsdog. Anders Lund Madsen har skrevet et afsnit i bogen om denne sære hybrid fra pølsevognen.

Bogen om det danske gadekøkken har mange billeder. Ikke kun af pølsevogne, men også af kunst inspireret af pølser eller pølser på måder, du aldrig har fået dem før. Vi har lånt et par pølseværker fra bogen.

Juletræsopsats med pølser. Et af de mange sjove billeder fra bogen.
Pølletussen. Datering og fotograf ukendt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce