Annonce
Fyn

Tæskehold slog pædagoger med baseballbat på bosted: Idømt fængsel og udvisning

Fire unge mænd er ved Retten i Odense blevet idømt fængsel for grov vold mod to pædagoger på bostedet Svennebjerggård på Tyrsbjergvej i det nordvestlige Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Fire unge mænd dømt for med maskering at have overfaldet to pædagoger på opholdssted i Odense med baseballbat og stolekast. Tre af de fire er idømt fængsel, mens den fjerde stadig mangler at få udmålt sin straf.

Odense: Fire unge mennesker er blevet dømt for vold af særlig farlig karakter mod to pædagoger på et bosted på Tyrsbjergvej i det nordvestlige Odense.

Tre af de fire er blevet idømt ubetinget fængsel, mens den fjerde også er dømt for volden, men må vente med at få sin straf udmålt. Hans situation skal nemlig først omkring Retslægerådet, landets fremmeste læger, for en vurdering af, om han er egnet til almindelig fængselsstraf eller skal have en særlig foranstaltning.

Episoden fandt sted kort efter midnat den 21. august 2019 på opholdsstedet Svennebjerggård på Tyrsbjergvej i Odense, hvor et tæskehold på fire unge mænd med maskering havde været på besøg for at hente en af beboerne, en 13-årig dreng.

Det var drengen, som havde ringet efter dem, fordi han mente, han var blevet udsat for en særlig hård behandling af pædagogerne på stedet. Det fik én af de fire dømte unge til at samle de øvrige, og så kørte de af sted til bostedet bevæbnet med et baseballbat. Ifølge pædagogerne havde de aftenen forinden været nødt til at fastholde drenge.

Pædagogerne troede, der var faldet ro på situationen, indtil en Citroën C3 kom ned ad markvejen til opholdsstedet.

Annonce

Slag med baseballbat

Nærmest i samme øjeblik, de fire unge mænd med maskering mødte den første pædagog på gårdspladsen til bostedet, blev han slået flere gange på venstre side med baseballbattet. Med flere af mændene i hælene flygtede han ind og låste døren. Ruden i døren blev smadret, og de unge trængte ind, og indenfor jagtede to af mændene pædagogen i køkkenet. Igen var der flere slag med baseballbattet, ligesom der blev kastet stole efter ham, og tildelt to knytnæveslag i ansigtet.

To andre fra tæskeholdet ledte efter den anden pædagog, som havde forsøgt at forskanse sig på vagtstuen. Tæskeholdet sparkede dør og karm ind, hvorefter det haglede ned med slag fra ham med et baseballbat.

- Jeg tænkte kun på at beskytte mig, og det stoppede først, da én af dem råbte, at de skulle af sted for at undgå politiet, har pædagogen tidligere forklaret i retten.

Under flugten fra stedet stoppede de fire unge ved en benzintank i Blommenslyst, hvor de kastede baseballbattet fra sig. Det blev senere fundet af politiet, efter at man havde set overvågningsvideo fra stedet.

Fængsel og udvisning

De fire mænd er i alderen 18 til 22 år, og kommer fra forskellige steder på Fyn. Flere af dem var også tiltalt for blandt andet vold på et pizzeria i Svendborg.

Allerede på retssagens første dag erkendte alle fire at have været på bostedet, men kun én af dem indrømmede et enkelt knytnæveslag og kast af en enkelt stol. Til gengæld forklarede den yngste af de fire mænd, hvordan han havde set en af de andre slå 10 til 20 gange på en af pædagogerne.

Retten valgte at idømte den 21-årige Nezar Ibrahim Al Arnous ubetinget fængsel i halvandet år og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

En 22-årig blev idømt otte måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år.

Den yngste deltager i tæskeholdet på 22 år fik en straf på seks måneders ubetinget fængsel. Når straffen var lavere til ham var det ifølge retten, fordi han fungerede som chauffør og havde en mindre rolle i volden.

Den fjerde og sidste, ligeledes en 22-årig mand, blev også dømt, men hans straf bliver først udmålt senere, når Retslægerådet har taget stilling til, om han kan afsone på almindelig vis, eller der skal ske en anden form for foranstaltning. Retslægerådets vurdering var ikke klar, da Retten i Odense i fredags afsagde dom.

Alle fire forbliver varetægtsfængslet, bestemte Retten i Odense.

Avisen skriver navne på personer, som bliver idømt fra ét års ubetinget fængsel og opefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce