Annonce
Fyn

Pædagogvold på bosted: Tæsk med baseballbat og stole fløj gennem rummet

Alle fire tiltalte fra tæskeholdet sidder varetægtsfængslet, og de havde hver to betjente med ved retssagen onsdag ved Retten i Odense. Sagen fortsætter fredag i næste uge, hvor der ventes dom. Arkivfoto: Michael Bager
To pædagoger fra opholdssted i Odense fortalte i retten, hvordan tæskehold med fire unge maskerede mænd pludselig dukkede op efter midnat for at hente 13-årig dreng.

Stole lå spredt rundt omkring, efter at de var blevet kastet rundt. Der var blodspor på spisebordet og gulvet, en dør med karm var flækket efter at være blevet sparket ind, og glasskår lå ved hoveddøren, fordi den øverste del var blevet smadret med et baseballbat.

Sådan var situationen kort efter midnat den 21. august 2019 på opholdsstedet Svennebjerggård på Tyrsbjergvej i det vestlige Odense, efter at et tæskehold på fire unge mænd havde været på besøg for at hente en af beboerne, en 13-årig dreng.

Det kom frem onsdag i Retten i Odense, hvor fire unge mænd på 18 år, 21 år, 22 år og 22 år stod tiltalt for vold af særlig farlig karakter over for to pædagoger, som var på stedet den pågældende aften.

Begge pædagoger vidnede onsdag i retten, og forklarede, hvordan tæskeholdet var kommet kørende i en Citroën C3 ned ad markvejen til opholdsstedet, men på det tidspunkt uvidende om hvorfor. For aldrig tidligere havde der været problemer med de børn og unge, som frivilligt er anbragt uden for hjemmet på institutionen.

- Vi har aldrig været i nærheden af sådan en situation før den aften. Det var helt ekstremt, forklarede den ene af pædagogerne i retten.

Annonce

- Vi har aldrig været i nærheden af sådan en situation før den aften. Det var helt ekstremt.

Pædagog, Opholdsstedet Svennebjerggård, i sin forklaring i Retten i Odense.

Slag med baseballbat

Inden tæskeholdet dukkede op på opholdsstedet havde personalet været nødt til at fastholde en 13-årig dreng. Da pædagogerne troede, der var faldet ro på igen, ringede drengen efter en af de fire unge tiltalte mænd. Manden tog sammen med tre andre fra Svendborg til opholdsstedet medbringende et baseballbat.

Nærmest i samme øjeblik, mændene med maskering mødte den første pædagog på gårdspladsen, blev han slået flere gange på venstre side med baseballbattet. Med flere af mændene i hælene lykkedes det ham at komme ind og låse døren. Ruden i døren blev smadret, og de unge trængte ind, og inden for jagtede to af mændene pædagogen i køkkenet. Igen var der flere slag med et baseballbat, ligesom der blev kastet stole efter ham.

Han blev også tildelt to knytnæveslag lidt i ansigtet.

To andre fra tæskeholdet gik efter den anden pædagog, som havde låst sig inde på vagtstuen. Tæskeholdet sparkede dør og karm ind, hvorefter det haglede ned med slag fra ham med baseballbat.

- Jeg tænkte kun på at beskytte mig, og det stoppede først, da én af dem råbte, at de skulle af sted for at undgå politiet, forklarede pædagogen i retten.

Dom i næste uge

Tæskeholdet flygtede fra stedet og tog den 13-årige dreng med. Ved en benzintank ved Blommenslyst smed de baseballbattet fra sig, og det blev senere fundet af politiet, efter at man på overvågningsvideo havde set dem stoppe på stedet.

I retten indrømmede de fire tiltalte at have været på stedet, men kun én af dem erkendte et enkelt knytnæveslag og kast af en enkelt stol. Til gengæld forklarede den yngste af dem, hvordan han havde set den 21-årige slå 10 til 20 gange på en af pædagogerne, men han havde ifølge sin egen forklaring ikke været med til volden. Han havde kørt bilen, men vidste ikke, hvad der skulle ske, hævdede han.

Sagen fortsætter fredag i næste uge.

Vold af særlig farlig karakter

De fire unge mænd på 18 år, 21 år, 22 år og 22 år er alle tiltalt for vold af særlig farlig karakter.

Ifølge anklageskriftet udøvede de i fællesskab og efter forudgående aftale vold den 21. august 2019 omkring klokken 01.00 mod to tjenestegørende pædagoger på opholdsstedet Svennebjerggård på Tyrsbjergvej i Odense.

De ankom sammen i bil til opholdsstedet, hvor de iført maskering og efter at have knust en rude til en dør og sparket en anden dør op tildelte pædagogerne flere slag med et baseballbat på kroppen og mod hovedet, ligesom de tildelte den ene af dem flere knytnæveslag på kroppen og i hovedet, og kastede flere stole mod ham.

Ud over fængelsstraf kræves to af de fire tiltalte udvist af Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce