Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pædagoger vil troppe op foran rådhuset: Har fået smag for bedre normeringer

Henriette Drevsfeldt har opfordret sine kolleger til at møde op en halv time før kommunalbestyrelsesmødet tirsdag den 16. juni for at fortælle politikerne om, hvor vigtige minimumsnormeringerne er. Arkivfoto: Ane Johansen
Det store antal voksne i børnehaverne under corona-krisen har givet kommunens pædagoger smag for bedre normeringer. De planlægger at møde op på rådhuset, når politikerne skal beslutte, hvordan pengene til ekstra pædagoger skal fordeles.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: - Børnene er gladere, der er færre konflikter, og det er lige lidt nemmere at sige farvel til mor og far om morgenen.

Henriette Drevsfeldt, der er fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Faaborg-Midtfyn, remser fordelene op ved corona-situationen i kommunens børnehaver.

Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger skal børnene opholde sig i mindre grupper, og det betyder mere personale.

- Der har simpelthen været flere hænder og mere plads til pædagogisk at arbejde med børnene i de små grupper. Også selvom vi har været list låst i forhold til restriktionerne, fortæller Henriette Drevsfeldt.

Hun hæfter sig også ved, at sygefraværet blandt de ansatte er faldet i perioden.

- Det har selvfølgelig noget at gøre med rengøringen, men det handler også om, at vi bedre kan udføre vores arbejde, og at der er bedre trivsel, mener hun.

Sagen kort

Regeringen har i finansloven afsat 500 millioner til flere pædagoger i år i de danske kommuner. Beløbet stiger årligt, til der i 2025 vil blive afsat 1,6 milliarder kroner.

Målet er at sikre minimumsnormeringer, så der maksimalt må være tre børn per voksen i vuggestuerne og seks børn per voksen i børnehaverne.

Faaborg-Midtfyn har i 2020 fået knap fire millioner kroner til at ansætte mere personale i dagtilbuddene.

Politikerne i Opvækst- og Læringsudvalget pegede i sidste uge på en fordelingsmodel, som betyder, at alle børnehaver får en lille bid af kagen, men de seks børnehaver med flest sårbare børn får lidt mere.

De seks børnehaver er valgt ud fra to kriterier; at børnehaven har en stor andel forældre med minimum 80 procent økonomisk fripas, og at der er en stor andel børn, der har aktive sager i forbyggelsesregi.

Politikerne kunne også have valgt en model, hvor pengene blev fordelt ligeligt efter antallet af børn i dagtilbuddet. Det er den model, som pædagoger, dagtilbudsledere og en gruppe forældre mener, er bedst.

For de enkelte børnehaver kan fordelingsmodellen være et spørgsmål om flere hundrede tusind kroner.

Beslutningen skal vedtages i kommunalbestyrelsen, før den er endelig. Næste møde er den 16. juni.

Annonce

Vil i dialog med politikerne

De gode corona-normeringer har ifølge Henriette Drevsfeldt været en smagsprøve på, hvad minimumsnormeringerne kan byde på.

Faaborg-Midtfyn Kommune har fået knap fire millioner til at ansætte flere hænder i dagtilbuddene. Hvordan de fire millioner kroner skal fordeles i de enkelte børnehaver, har skabt stor debat.

Politikerne vil nemlig ikke fordele pengene ligeligt mellem børnehaverne, men derimod tilgodese de børnehaver med flest sårbare børn. Noget, som pædagoger, dagtilbudsledere og en gruppe forældre har stejlet imod, fordi de mener, at pengene bør komme alle børn lige meget til gode.

Derfor har Henriette Drevsfeldt nu opfordret sine kolleger til at møde op foran rådhuset den 16. juni, hvor politikerne skal træffe den endelige afgørelse om fordelingen af pengene.

- Vi vil gerne hjælpe politikerne lidt på vej og fortælle dem, hvor meget minimumsnormeringerne betyder i alle institutionerne. Nu har vi fået en smagsprøve, og vi kan se, at det virkelig rykker noget, siger hun.

Hun har bemærket, at René Jørgensen fra Dansk Folkeparti for nylig meldte ud, at han - modsat sine politiske kolleger herunder partifællen Jack Odgaard - er enig med pædagogerne i, at alle børn skal have en lige stor del af kagen.

- Det er dejligt, at politikerne nu begynder at tage diskussionen. Også internt i partierne, mener Henriette Drevsfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce