Annonce
Indland

Pædagoger slår alarm: Vi ser forældre, der ikke har råd til børnenes vintertøj

Antallet af børn, der lever i fattigdom i Danmark, steg med 12.000 fra 2016 til 2017. (Arkivfoto).

38 procent af Bupls pædagoger ser børn, hvis forældre ikke har råd til at købe basale ting til barnet - for eksempel regntøj og vintertøj.

I en stor del af landets institutioner er der børn, hvis forældre ikke har råd til at købe de mest basale ting til dem såsom regn- og vintertøj.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse blandt 473 medlemmer af pædagogernes fagforening Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, (Bupl). Det skriver Information.

38 procent af pædagogerne svarer, at de har børn i institutionen, hvor forældrene ikke har råd til at købe basale ting til barnet.

Det skræmmer Bupl-formand Elisa Rimpler.

- Som repræsentant for pædagogerne, som skal stå og håndtere det hver dag ude i daginstitutionerne, er det virkelig beskæmmende, siger Elisa Rimpler til Information.

Undersøgelsen kommer, efter at tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i december offentliggjorde en rapport, der viser, at stadig flere danske børn lever i fattigdom. Fra 2016 til 2017 steg antallet med 12.000.

I dag er der ifølge AE-rådet 64.500 fattige børn i Danmark.

Tallene er udregnet efter Danmarks Statistiks grænse for relativ fattigdom.

Bupl har sammen med 19 andre organisationer skrevet et åbent brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen.

Her kommer de med en appel om, at et nyt regeringsgrundlag efter valget skal indeholde en løsning, som gør op med skævhederne på børneområdet.

Brevet bliver overrakt fredag i forbindelse med en høring i Folketinget om børnefattigdom og den nye selvforsørgelses- og hjemsendelsesydelse, som regeringen torsdag besluttede at sænke med op til 2000 kroner for nogle familier.

Socialdemokratiet har annonceret, at det vil afskaffe kontanthjælpsloftet, hvis det får regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg.

Herudover har partiet også meldt sin modstand mod regeringens sænkelse af integrationsydelsen.

Venstre er ikke vendt tilbage på Informations henvendelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce