x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pædagoger på plejehjem har lange udsigter

Der er lange udsigter til, at eksempelvis hjemsendte pædagoger kan blive kaldt på arbejde i andre funktioner, fortæller direktør i Faaborg-Midtfyn Siggi Kristoffersen. Arkivfoto: Frederik Nordhagen
En ny aftale betyder, at offentligt ansatte – for eksempel pædagoger – kan blive kaldt på arbejde på andre fagområder. Det er dog langt fra aktuelt i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-Midtfyn: En ny landsdækkende aftale åbner muligheden for, at eksempelvis pædagoger og andre hjemsendte medarbejdere i kommunen kan få nye og uvante opgaver i lyset af coronakrisen.

Aftalen er indgået mellem KL og Forhandlingsfællesskabet, der varetager er bred gruppe offentligt ansattes interesser. Og aftalen betyder, at medarbejderne kan blive kaldt på arbejde i funktioner på andre fagområder, end de er vant til.

- Det behov er vi dog meget langt fra, siger velfærdsdirektør i Faaborg-Midtfyn Siggi Kristoffersen.

- Men det kan jo være, at det bliver et behov, tilføjer han alligevel.

Annonce

Når langt med ekstravagter

Siggi Kristoffersen forklarer, at der er en bestemt rækkefølge og nogle faser, hvis der bliver brug for ekstra personale i ældreplejen under coronakrisen.

- I hjemmeplejen og sygeplejen er den normale arbejdstid et stykke fra 37 timer. Så bare det, at vi skruer op for arbejdstiden, og at nogle måske også tager ekstravagter, bringer os et godt stykke, siger han.

- Så er der også en del medarbejdere i Sundhed og Omsorg, som har en sundhedsfaglig baggrund, men som arbejder med for eksempel genoptræning. Det gør de i lidt mindre grad for tiden, og derfor kan vi også flytte nogle af de medarbejdere, lyder det.

- Til sidst kan der blive tale om, at vi flytter medarbejdere fra andre fagområder. Men det kræver selvfølgelig en kompetenceudvikling, fortæller direktøren.

- Og det kan for eksempel være pædagoger?

- Pædagoger er blandt den gruppe, som vil have svært ved at tage på arbejde, hvis det her fortsætter i lang tid. De er sendt hjem ligesom mange andre, men de har ikke fjernundervisning, som for eksempel folkeskolelærere har. Jeg tænker, det er derfor, at hun (statsminister Mette Frederiksen, red.) nævner dem, siger Siggi Kristoffersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce