Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pædagog i faaborg-midtfynsk SFO corona-syg: Ingen børn er smittede

Flemming Mortensen, skoleleder på Broskolen, fortæller, at en pædagog i SFO'en er testet positiv for corona, men at pædagogen ikke har været på skolen på denne side af påskeferien. Arkivfoto
En pædagog i Årslev er testet positiv for corona. Han blev syg i påskeferien og har ikke haft kontakt med børn, efter symptomerne vist sig.

Årslev: En pædagog i Broskolens SFO i Årslev er sygemeldt med corona. Det er det første og indtil videre eneste tilfælde på skolen, og intet tyder på, at børn eller andre ansatte er blevet smittet.

Det fortæller skoleleder Flemming Mortensen.

- Han var rask inden påske og gik på påskeferie sammen med de andre. I løbet af påsken blev han dårlig, og så søgte han læge, siger skolelederen.

Efter nogle dage blev pædagogen testet positiv for corona.

Pædagogen var en del af det hold, som stod for nødpasningen, inden skolerne genåbnede umiddelbart efter påske. Pædagogen har ikke sat sine ben på skolen efter påske.

Flemming Mortensen fortæller, at skolen har fulgt sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

- Vi har orienteret alle ansatte og de forældre, som har haft børn i nødpasningen, og som kunne have været i berøring med ham, forklarer skolelederen og tilføjer, at der er tale om meget få børn.

- Der er ikke nogen bekymring i huset. Alle er selvfølgelig opmærksomme på hygiejnen, men der er ikke særlig bekymring over det her tilfælde, lyder det.

Meldingen om corona-tilfældet på Broskolen kommer få dage efter, en lærer på Øhavsskolen i Faaborg også er blevet testet positiv.

Her var det i første omgang også kun forældre til børn, som læreren har kontakt til, som blev informeret. Men det er faldet andre forældre for brystet, som føler, de også skulle have været informeret.

- Har du, Flemming Mortensen, overvejet, om man skulle orientere alle forældre på Broskolen?

- Min sfo-leder og jeg har snakket om det. Vi tænkte, at det rigtige måtte være at informere de forældre til børn, som har været sammen med ham op til den dag, hvor han gik hjem. De andre har ikke været sammen med ham, og han har ikke været på arbejde siden. Så vi oplever, vi har informeret i nødvendigt omfang, siger Flemming Mortensen.

Han oplyser i øvrigt, at den coronasmittede pædagog er i bedring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce