Annonce
112

Påvirket bilist truede betjente og forsøgte at stikke af efter uheld

Den forulykkede bil holdt stadig i rundkørslen onsdag formiddag. Foto: Maria Retoft Pedersen
Fyns Politis jurister skal i dag afgøre, om der er grundlag for at kræve en yngre bilist fængslet efter et færdselsuheld i Faaborg natten til onsdag.

Faaborg: Det er onsdag formiddag endnu ikke afgjort, om en 28-årig mand skal fremstilles i grundlovsforhør efter et færdselsuheld i Faaborg natten til onsdag. Manden blev anholdt af en patrulje, som var kørt til Faaborg efter en anmeldelse til politiet klokken 1.44.

Et vidne fortalte politiet, at der var sket et solouheld i rundkørslen ved Vestergade, hvor en bil var kørt galt.

- Patruljen kom derned og mødte en meget beruset mand, som måske også var påvirket af stoffer. Han nægtede at oplyse sine generalier og blev så anholdt. Men i forbindelse med anholdelsen var han meget udadreagerende og aggressiv, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Milan Holck.

- Han gjorde udfald mod betjentene, sparkede ud efter dem og truede dem. Da han skulle oplyse sit navn, forsøgte han faktisk også at flygte fra dem, siger Milan Holck.

Da den 28-årige mand, som er fra lokalområdet, var blevet anholdt, blev han kørt til Odense og anbragt i detentionen. Om han får forlænget sit ophold bag tremmer, bliver afklaret i løbet af onsdag.

- Der arbejdes videre med ham i forhold til både hans kørsel under påvirkning, færdselsuheldet og truslerne mod patruljen. Om han bliver fremstillet, ved jeg ikke endnu, lyder det fra vagtchefen.

Annonce
En 28-årig mand nægtede at oplyse sit navn og adresse og forsøgte at stikke af, da en politipatrulje natten til onsdag anholdt ham efter et færdselsuheld i Faaborg. Arkivfoto: Michael Bager.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce