Annonce
112

Påvirket bilist flygtede med 175 kilometer i timen

Fartbilist undgik to gange politiets sømmåtter under vild biljagt. Foto: Tommy Kofoed
Med hund på bagsædet og med skunk i lommen havde 29-årig svendborgenser ikke lyst til at standse for politiet. I stedet flygtede han med en patruljevogn i hælene fra Rudkøbing til Årslev - selv to sømmåtter lykkedes det ham at undgå.
Annonce

Svendborg: En 29-årig mand fra Svendborg blev onsdag aften mødt af en regn af sigtelser, da han efter en hæsblæsende politijagt fra Rudkøbing til Årslev endelig måtte standse og overgive sig til politiet.

Det fortæller politikommissær Christian Billesø, Fyns Politi i Svendborg.

Den dramatiske politijagt startede, da en patrulje fik kontakt med en sølvfarvet Kia Sorento uden en forreste nummerplade på Brovejen ved Rudkøbing ved 21-tiden.

Med hastigheder på mellem 170 og 175 kilometer gik den vilde jagt fra Rudkøbing hen over Siø og Tåsinge, og videre på Svendborgmotorvejen nordpå. Flere steder er der hastighedsbegrænsninger helt ned til 50 kilometer i timen gennem de mindre byer på Tåsinge, men de blev mildt sagt ikke overholdt.

- I Sundhøjkrydset ved Eskærvej på Tåsinge kørte bilen over for rødt med 60-70 km i timen, ligesom der undervejs blev overhalet for fuldt optrukne striber, siger Christian Billesø.

Patruljebilen fik undervejs forstærkning fra kolleger, der to steder lagde sømmåtter ud på kørebanen. Men den formåede den hurtige bilist også at køre udenom.

Først ved afkørslen til Årslev lykkedes det at få manden bragt til standsning. Her fik politiet manden presset ned i fart og til sidst til helt at standse, og derfor blev det hverken til punkteringer, buler eller personskade.

Det viste sig, at firehjulstrækkeren bagpå havde monteret nummerplader, som tilhører en anden bil.

Det viste sig også, at den 29-årige var kendt af politiet i forvejen.

Med sig i bilen havde han foruden en hund også 10,55 gram skunk til eget forbrug.

Det sidste blev han også sigtet for, og så blev han desuden sigtet for både spirituskørsel og for narkokørsel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

Hall of Fame

Portrætserie: De største danske sportsnavne - fra Ragnhild Hveger til Michael Laudrup

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce