Annonce
Odense

Påvirkede bilister involveret i flere uheld

Hele juli har politiet ekstra fokus på narko og spritkørsel. Og i Odense havde betjentene travlt i weekenden. Arkivfoto: Michael Bager
Fem odenseanere taget med spiritus eller stoffer i blodet i weekenden. Flere var involveret i færdselsuheld.
Annonce

Odense: Politiet har over hele landet nu travlt med en ekstra indsats mod spritbilisme. For antallet af påvirkede bilister i trafikken stiger altid om sommeren, viser statistikkerne.

Kigger man på døgnrapporten fra Fyns Politi fra weekenden, så fortsætter tendensen. Fem bilister blev i weekenden anholdt og sigtet for at have kørt bil i spiritus- eller narkopåvirket tilstand.

Allerede fredag aften ved 20-tiden gik det galt, da en påvirket bilist i lyskrydset Nygade/Dalumvej ville svinge til venstre. Der var godt nok grønt, men vedkommende overså en cyklist, der skulle lige over krydset. Cyklisten blev påkørt, og da politiet ankom og testede bilisten, viste vedkommende sig at have euforiserende stoffer i blodet.

Et par timer senere, klokken 22.38 ved Egeparken i Vollsmose, stoppede politiet endnu en narkopåvirket bilist. Her forklarede bilisten, at han nogle dage forinden havde røget hash.


Et vidne kørte bag manden, der kørte usikkert, slingrende på vejen og flere gange kørte over flere kantsten


Lørdag var den gal igen. Denne gang på Åløkke Allé i Odense C, hvor føreren af en bil ved 17-tiden blev testet positiv for spirituskørsel.

Blot en times tid senere på Oehlenschlægersvej i Odense M, gik det helt galt, da en alkoholpåvirket bilist i en bil med påhængt trailer overså en cyklist, og kørte vedkommende ned i et kryds. Cyklisten måtte til observation på OUH, mens bilisten måtte have udtaget en blodprøve til brug for en kommende straffesag.

Lørdag aften kort før klokken 20.00, forsøgte endnu en bilist at luske en brandert hjem i bilen. Det var på Brændekildevej i Odense SV, hvor det dog viste sig svært for bilisten at skjule sine manglende køreevner i påvirket tilstand. Et vidne kørte bag manden, der kørte usikkert, slingrende på vejen og flere gange kørte over flere kantsten. Da han blev stoppet viste vedkommende sig også at være påvirket.

Som udgangspunkt koster det en bøde på en indkomstbestemt månedsløn efter skat at køre spirituskørsel. Dertil kommer betingede frakendelser af kørekortet med deraf følgende udgifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce