Annonce
Nordfyn

Påsken glipper: Coronakrisen rykker åbningstiden for Kyst Camping Bogense

Heidi Seide Jacobsen købte Kyst Camping Bogense i 2001 med sin mand Rehné. Siden da har de drevet campingpladsen på Østre Havnevej. Privatfoto
Nedlukningen af Danmark går også ud over Kyst Camping Bogense, der må vente med åbningen til efter påske. Det ærgrer indehaveren, der aldrig tidligere har udskudt sæsonåbningen.

Bogense: Coronavirus har de seneste uger holdt store dele af landet lukket. Det gælder også hos Kyst Camping Bogense, hvor situationen betyder, at den planlagte sæsonåbning den 3. april er udskudt – foreløbig til 1. maj. Og det ærgrer indehaver Heidi Seide Jacobsen.

- Jeg blev helt vildt ked af det. Vi troede til det sidste på, at vi kunne åbne inden påsken, og så ville vi selvfølgelig tage vores forholdsregler ved at låse legeplads og museumsbygning af, men sådan skulle det ikke gå, siger hun.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) den 23. marts holdt pressemøde og forlængede nedlukningen af Danmark, så de med hjemme hos Heidi Seide Jacobsen.

- Min mand og jeg havde set, der skulle være pressemøde klokken 15, så vi kaldte børnene ind i stuen, fordi vi vidste, der nok skete noget, der ville ændre vores situation, fortæller hun.

På pressemødet blev nedlukningen som bekendt forlænget til efter påske, og samtidig formanede statsministeren mod, at man flyttede sig mellem landsdelene i påsken. Og det ramte Heidi Seide Jacobsen.

- Jeg havde været så stærk i troen på, at det nok skulle flaske sig, og at vi kunne åbne den 3. april som planlagt. Jeg troede simpelthen så meget på det, så det var der, jeg mødte muren, siger hun.

I timerne efter pressemødet begyndte realiteterne om en udskydelse af åbningen at bundfælde sig.

- Det tog lige et døgns tid, hvor jeg var kapret af mine følelser. Men da jeg havde raset ud og bandet og svovlet, så var det gået op for mig, at det var sådan, det var. Det er jo til alles bedste, siger hun.

Annonce

- Som når køerne kommer på græs

Betydningen af den udskudte sæsonåbning kommer uden tvivl til at få betydning for campingpladsen, forsikrer Heidi Seide Jacobsen. Når kalenderen når midt på foråret, og påsken melder sin ankomst, er det for mange lig med tid til camping.

Kyst Camping Bogense har valgt at åbne fire uger senere end planlagt, og samtidig holder pladsen åbent fire uger ekstra til efteråret.

Men det er stadig ikke realistisk at undgå tab, forklarer indehaveren.

- April er en rigtig fin campingmåned. Det er lidt, som når køerne kommer på græs. Folk har haft en længsel for at komme ud efter vinteren indendørs. Den forårskådhed er der ikke til oktober, så jeg tror ikke på, vi kan hente det her ind igen, siger Heidi Seide Jacobsen, der dog har mødt forståelse blandt gæsterne, når hun har ringet og fortalt dem om de ændrede åbningsdatoer.

- Vi er meget ydmyge og taknemmelige over vores gæsters accept og opbakning til vores beslutning. De har jo også været i tvivl om, hvorvidt de skulle tage af sted. Jeg kan mærke på dem, de er glade for, at de ikke selv skulle tage beslutningen, siger Heidi Seide Jacobsen.

Andre steder i kommunen har nogle af campingpladserne åbent i påsken. Det gælder blandt andet for First Camps to pladser i Bogense og Hasmark.

Dem vil Heidi Seide Jacobsen dog ikke pege fingre af.

- Vi har forskellige udgangspunkter, og vi har taget forskellige beslutninger, men jeg skal være den sidste til at dømme andre. I forhold til vores forretning vil det være for stort et ansvar at stå med, siger hun.

Dansk ferie i år

Det er især de udenlandske overnatninger, der kommer til at mangle på campingpladsen, forudser hun. Selv om omkring 80 procent af campingpladsens overnatninger er danskere, så er der alligevel en mangel, der kommer til at vise sig i sidste ende.

Derfor håber og tror Heidi Seide Jacobsen også på, at der kommer en såkaldt "rally ’round the flag"-effekt. I korte træk går det ud på, at befolkningen samler sig om det nære og trygge i løbet af og lige efter en krise. Og det kan komme Kyst Camping Bogense til gode.

- Mange har jo en campingvogn og tager på den klassiske tur til Sydeuropa hver sommer. Der kunne jeg godt forestille mig, at man vælger at blive i Danmark denne sommer; at man efter sådan en krise her bliver mere opmærksom på det, man har og den tryghed, der er hjemme i Danmark.

Aldrig sket før

Der er en række traditioner forbundet med camping. Åbning op til påske er en af dem. Sådan har det også været i samtlige 19 år, Heidi Seide Jacobsen har drevet Bogense Kyst Camping med sin mand Rehné. Men selv om parret har ført campingpladsen gennem finanskrise og lignende, så har åbningen før påske altid været et fast element.

- Vi købte campingpladsen i 2001, og gennem årene har der jo været lav- og højkonjunktur, der har vist sig på antallet af gæster. Men vi har aldrig rykket sæsonåbningen, siger hun.

Både Heidi Seide Jacobsens forældre og bedsteforældre har også drevet campingplads i mange år. Og heller ikke de kan huske en lignende situation.

- Jeg talte med mine forældre om det, og de har aldrig tidligere rykket sæsonen til efter påsken. Det er mig bekendt aldrig sket før, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce