Annonce
Indland

Pårørende optager politikeres tanker efter voldsom togulykke

Justitsminister kalder onsdagens togulykke på Storebæltsbroen "forfærdelig". Seks er dræbt, og 16 kvæstet.

Både udenrigsministeren og justitsministeren samt flere andre politikere sender tanker til pårørende efter togulykken på Storebæltsbroen, som har kostet seks mennesker livet og kvæstet 16.

- Det er helt igennem forfærdeligt, det der er sket på Storebæltsbroen. Jeg er dybt berørt, og mine tanker går først og fremmest til de omkomne og tilskadekomne og til deres nære, lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i en skriftlig kommentar.

Myndighederne arbejder fortsat på at klarlægge de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

- Forfærdelig start på 2019. Tanker til de berørte og deres pårørende. Så tragisk. Samtidig fuld opbakning til vores beredskab, skriver udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på Twitter.

Også Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er berørt.

- Mine tanker og min medfølelse går først og fremmest til familie og pårørende. Hvor er det en tragisk måde, vi starter året på, skriver hun på Facebook.

Alle de dræbte er passagerer, har DSB oplyst.

Det var et lyntog på vej fra Fyn til Sjælland, der blev ramt af dele fra et godstog, som kørte i den modsatte retning.

Det fik lyntoget til at bremse hårdt op.

Der var 131 passagerer og tre medarbejdere om bord på toget, da ulykken skete.

Dermed har det nye år fået en voldsom start, påpeger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

- Frygtelig ulykke på Storebælt. Seks dræbt, og flere kvæstet. På et splitsekund blev starten på 2019 forandret. Mine varmeste tanker går til de efterladte til de dræbte samt til de kvæstede og deres pårørende, skriver hun på Twitter.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, skriver på Twitter:

- Fuldstændig uforståeligt med den voldsomme ulykke på Storebælt. Alle vores tanker går til ofrene og deres pårørende. Og til vores beredskab som kæmper en brav kamp i sådan en situation.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce