Annonce
Assens

Pårørende får mere overskud efter kursusforløb med frivillige undervisere

Assens Kommune er klar med et "Lær at tackle hverdagen som pårørende"-kursus - erfaringerne viser at kurset giver deltagerne mere robusthed og overskud.
Annonce

Assens: Gert Løvendahl Poulsen, Dorthe Rasmussen og Birgit Drud som alle har deltaget på kurset "Lær at tackle hverdagen som pårørende" mødtes forleden med Assens Kommunes sundhedskonsulent for at sætte nogle flere ord på, hvad de havde fået ud kurset.

Fælles for alle tre er, at de oplever, at det syv ugers lange kursus har styrket deres robusthed og overskud i forhold til det at være pårørende til en syg ægtefælle eller forælder.

"Jeg meldte mig fordi, der endelig var et tilbud til mig som pårørende. Og det jeg fik mest ud af var, at jeg blev tvunget til at se på, hvad det var der gjorde mig glad" siger Birgit Drud i en skrivelse til avisen.

Lær at tackle hverdagen som pårørende

Kurset "Lær at tackle hverdagen som pårørende" er et kort undervisningsforløb, som består af syv mødegange af 2,5 timer.

Kurset forebygger, at de pårørende mister grebet om deres situation og går fysisk eller psykisk ned. På kurset lærer man at passe bedre på sig selv – både mentalt og fysisk – i en hverdag, der rammesættes af den syges behov for praktisk og mental støtte.

En evaluering viser, at kursisterne får stort udbytte af forløbet:

71 procent har opnået bedre trivsel.

30 procent flytter sig fra høj risiko for at få stress eller depression til at være uden for risiko.

85 procent er blevet bedre til at passe på sig selv.

78 procent har fået redskaber til at tackle symptomer så som eksempelvis træthed, stress eller tristhed.

93 procent er blevet bedre til at bruge deres netværk.

93 procent er tilfredse eller meget tilfredse med kurset.

Lær at tackle hverdagen som pårørende er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Københavns Kommune. Selve kurset varetages af instruktører som selv er pårørende.

I Assens Kommune er instruktørerne på det næste kursus Helle Nielsen og Birthe Magaard, begge fra Vissenbjerg.

Annonce

Et kærligt skub

"Du bliver mere og mere trist at se på", sagde en veninde en dag til Dorthe Rasmussen.

Dorthe var hårdt presset som pårørende til en mor med demens og havde ikke selv set kursusopslaget.

"Så det var godt, at der var en som skubbede på. Kurset har givet mig mange redskaber og jeg lært at det er ok at sætte mig selv i centrum en gang imellem".

"Jeg tilmeldte mig kurset, fordi jeg gerne ville være på forkant med min rolle som pårørende", siger Gert Poulsen som stadig er på arbejdsmarkedet og pårørende til en syg ægtefælle. Næste kursus begynder torsdag 26. september kl. 13 på Kompasset i Assens. Allerede torsdag 12. september kl. 13 er der infomøde samme sted.

Man kan få yderligere oplysninger om kurset hos sundhedskonsulent Lene Puggaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce