x
Annonce
Fyn

Påkørte bil med vilje: Bilist dømt for farlig kørsel på den Fynske Motorvej

En 29-årig bilist er blevet frakendt kørekortet i seks måneder på grund af sin kørsel på den Fynske Motorvej for knap to år siden. Arkivfoto: Michael Bager.
Uden at vide, at det var en civil politibil, han kørte ved siden af, drejede en bilist rattet til højre og påkørte bilen på motorvejen. Det har nu kostet ham en betinget fængselsstraf og frakendelse af kørekortet.

Fyn: En 29-årig mand har mistet sit kørekort i seks måneder og er blevet idømt en betinget straf på 40 dages fængsel på grund af sin kørsel på den Fynske Motorvej. Det oplyser anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Manden, som fredag var i Retten i Odense, blev 17. april 2018 standset af politiet på motorvejen, efter han blandt andet havde overtrådt fartgrænsen og havde påkørt en civil patruljevogn.

- To betjente fra Esbjerg havde været i Odense for at aflevere en arrestant, og da de var på vej ud af byen, kørte en bil helt op bag dem, og føreren opførte sig mærkeligt. Da de kom hen til et kryds, hvor de skulle ligeud, drejede han til højre for fuld skrue, og så kørte de efter ham. De var godt nok på udebane, men de var jo også politifolk, fortæller anklager i sagen Flemming Høj Larsen.

- De syntes, han slingrede noget på vej ud af byen, og da han kom ud på motorvejen, kørte han af sted med fuld hammer. De prøvede at komme op på siden af ham og få ham vinket ind til siden. Han bremsede, og betjentene trak ind i højre vognbane for at få hastigheden sænket.

- Men så trak han ud og kørte op på siden af dem og påkørte politibilen på siden. Der var ikke nogen, der kom noget til, men han blev dømt for forsætlig fareforvoldelse, siger anklageren.

Annonce

Blå blink virkede ikke

At der gik 22 måneder, før sagen kom for retten, kan ifølge Flemming Høj Larsen hænge sammen med, at betjentenes blå blink ikke virkede.

- Det var en civil politibil, og han vidste ikke, at det var en politibil. Det blå blink lå løst i bilen, og betjentene kunne ikke få blinket til at virke. Så sagen har været omkring den uafhængige politiklagemyndighed. De skulle have haft blå blink på for at køre udrykningskørsel, men de syntes, det her var lidt for specielt, så de satte efter ham alligevel, forklarer Flemming Høj Larsen.

Oven i frakendelsen af kørekortet i seks måneder og den betingede fængselsstraf blev den 29-årige bilist idømt en bøde på 6000 kroner. Der var ikke grundlag for at kræve bilen konfiskeret. Bilisten modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce