Annonce
Nyborg

Påbud til vognmandsfirma efter arbejdsulykke

En 49-årig mand kom slemt til skade i forbindelse med arbejdsulykken, hvor man fik et lad ned over sig. Genrefoto

49-årig meldes uden for livsfare, efter at et afmonteret lad faldt ned over ham.

Nyborg: Brud på brystkassen, bækkenet og rygsøjlen. Det blev konsekvensen for en 49-årig mand i forbindelse med en arbejdsulykke hos vognmandsfirmaet Erik Jørgensens Efterfølger i Nyborg.

Manden hjalp til med at tage et afmonteret lad ned fra en lastbil, da det gled ned af gaffeltrucken og landede oven på ham, så han fik hele overkroppen i klemme. Her, cirka en uge efter ulykken, meldes manden fortsat uden for livsfare.

Arbejdstilsynet har efterfølgende udstedt tre strakspåbud overfor virksomheden, oplyser tilsynschef Morten Vestergaard til Fyens Stiftstidende. Det ene handler om at sikre, at håndtering med minilad planlægges og tilrettelægges, så det kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Derudover har Erik Jørgensens Efterfølger fået et strakspåbud om at sikre sig, at den truck, virksomheden anvender, bliver brugt, så arbejdet kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Et tredje strakspåbud gives til virksomheden for ikke at sikre berørte ansatte psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser, fremgår det af en mail til avisen.

Arbejdstilsynets jurister er lige nu i gang med at vurdere, om ulykken skal have et strafferetligt efterspil i forhold til Arbejdsmiljøloven. Det har mandag ikke været muligt at få en kommentar fra virksomhedens ejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce