Annonce
Indland

Påbud fra Arbejdstilsynet: Kritisable forhold for ansatte i Nyborg Fængsel

En rapport fra Arbejdstilsynet fastslår, at de ansatte inden for murene i Nyborg Fængsel har kritisable arbejdsforhold. Arkivfoto: Louise Koustrup

Fængselschef lover at tage påbud meget alvorligt og forbedre arbejdsforholdene for de ansatte.

Arbejdsforholdene for de ansatte i Nyborg Fængsel er kritisable.

Det fastslår en rapport fra Arbejdstilsynet, som også påbyder ledelsen i fænglet at forbedre forholdene for de ansatte, skriver TV 2/Fyn.

Ifølge institutionsleder i Nyborg Fængsel, Henrik Bonde Marker, tager han påbuddet meget alvorligt, og det er helt afgørende, at medarbejderne trives.

- Det bedste middel til at forbedre de ansattes trivsel og tryghed er massiv ledelse. Derfor har vi flyttet cheferne i fængslet fra den centrale administration ud på de enkelte afdelinger, så de bedre kan støtte medarbejderne i dagligdagen. De skal hjælpe medarbejderne med at skabe overblik og struktur i dagligdagen, siger Henrik Bonde Marker til tv-stationen.

Arbejdstilsynet var i januar på besøg i fængslet, og det er resultatet af den rapport, TV 2/Fyn har fået aktindsigt i.

De ansatte oplever ofte vold mellem de indsatte. og kaotiske forhold går ud over de ansattes trivsel. Men forholdene er ifølge fængselschefen ved at blive forbedret.

- Det hjælper at tale om det, når man oplever ubehagelige situationer. Ved at flytte cheferne ud, står de til rådighed for medarbejderne som samtalepartnere, når de har behov for at bearbejde ubehagelige situationer, siger Henrik Bonde Marker.

Nyborg Fængsel har en stort antal indsatte, som har banderelationer, og det er blandt andet derfor, at nogle svage fanger må betale beskyttelsespenge for at få lov til at være i fred. Det er med til at belaste arbejdsmiljøet inden for murene, og fængslet arbejder på at få identificeret den gruppe af indsatte, som står bag vold og afpresning.

Ledelsen har indført daglige evalueringsmøder som endnu et resultat af påbuddet fra Arbejdstilsynet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce