Annonce
Nordfyn

På vej mod valgkamp: Jane Yndgaard i spidsen for DF

Selv om Jane Yndgaard ikke var spidskandidat for Dansk Folkeparti i 2017, repræsenterede hun alligevel partiet ved flere vælgermøde. Arkivfoto: Betty Rasmussen
Med mere politisk erfaring i bagagen er Jane Yndgaard nu klar til at stå i spidsen for valgkamp. For fire år siden var hun ikke interesseret.
Annonce

Nordfyn: Når valgkampen til kommunalvalget i november 2021 sætter ind, bliver det med Jane Yndgaard som spidskandidat for Dansk Folkeparti.

Det har partiets nordfynske medlemmer besluttet på en generalforsamling.

Jane Yndgaard har siden 2016 været gruppeformand for Dansk Folkeparti i Kommunalbestyrelsen, og i denne periode er hun næstformand i Børne- og Ungeudvalget og medlem af Økonomiudvalget og Handicaprådet.

Jane Yndgaard blev valgt ind i Kommunalbestyrelsen første gang i 2013 med 256 personlige stemmer.

Fire år senere scorede hun 462 personlige stemmer, selv om hun ikke var partiets spidskandidat. Det var i stedet Peder Svensson, og både Svensson og Yndgaard endte med at blive valgt.

- Jeg vil fortsat gerne være med i kommunalbestyrelsen, men jeg har aldrig haft ambitioner om at blive spidskandidat. Jeg stillede slet ikke op, sagde Jane Yndgaard i januar 2017 til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Mere erfaring

Men i dag er situationen altså en anden.

- Jeg har fået mere politisk erfaring, og nu har jeg lyst til at være spidskandidat. Jeg synes, det politiske arbejde er sjovt, og jeg vil gerne fortsætte, forklarer Jane Yndgaard.


Nu har jeg siddet som gruppeformand i nogle år og været med til så mange forhandlinger, og jeg er blevet opfordret til det fra flere sider, så nu, synes jeg, tiden er til det.

Jane Yndgaard (DF)


- Nu har jeg siddet som gruppeformand i nogle år og været med til så mange forhandlinger, og jeg er blevet opfordret til det fra flere sider, så nu, synes jeg, tiden er til det.

Hvem, der ellers kommer til at stå på stemmesedlen for Danske Folkeparti, er slet ikke på plads endnu, siger spidskandidaten, der ikke håber, at partiets nedgang på landsplan kommer til at smitte af på Nordfyn.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at føre en synlig valgkamp, men det er jo vælgerne, der bestemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce