Annonce
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Klimabyen i Middelfart Kommune blev indviet 19. september. 22. oktober holder avisen læsermøde i bydelen, på Ældrecenter Skovgade, om kommunens samlede klimatiltag. Foto: Peter Leth-Larsen
Fyens Stiftstidende inviterer til læsermøde om klimakampen set fra Nordvestfyn. Her vil der være rundvisning i Klimahaven, oplæg med kommunens klimachef, besøg af lokale idémagere og mulighed for at påvirke avisens dækning af emnet.

Nordvestfyn: Middelfart Kommune er på flere måder fremme i skoene, når det handler om at passe på klimaet.

Kommunen er for eksempel udpeget som en af 20 danske kommuner, der skal arbejde ekstra hurtigt med at finde løsninger, der kan mindske klodens temperaturstigninger.

Men hvad indebærer det overhovedet? Hvilke klimatiltag er blevet præsenteret, hvilke er på tegnebrættet, og hvad kan man som borger selv gøre for at tage del i den lokale klimakamp?

Det er dagsordenen for Fyens Stiftstidendes næste åbne læsermøde, der finder sted tirsdag 22. oktober klokken 17-19 på Ældrecenter Skovgade midt i Middelfarts nye klimaby.

På mødet kan du opleve:

17-17.30: Rundvisning i ældrecentrets klimahave ved ingeniør Bjarne Rasmussen.

17.30-18.15: Oplæg ved Middelfart Kommunes klimachef Morten Westergaard, der vil fortælle om omfanget af klimaudfordringerne og kortlægge kommunens indsatser, herunder den nye portal Klimaborger.dk, hvor borgere kan samles om projekter.

18.15-18.30: Michael Rasmussen og Ole Back fra Føns Nærvarme og Peter Huusom og Hans Christian Jørgensen fra Sol over Brenderup præsenterer deres initiativer og fortæller om, hvordan andre kan blive en del af dem.

18.30-19: Drøftelse med avisens journalister. Hvordan dækker vi bedst emnet klima i avisen? Har I idéer eller historier, vi ikke har fået fortalt om? Er der noget, vi eller Middelfart Kommune kunne gøre bedre?

Under mødet vil vi byde på sandwich og lidt at drikke. Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding foregår efter først-til-mølle-princippet til journalist Sofie Ejlskov Hugger på soehu@fyens.dk.

Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce