Annonce
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Klimabyen i Middelfart Kommune blev indviet 19. september. 22. oktober holder avisen læsermøde i bydelen, på Ældrecenter Skovgade, om kommunens samlede klimatiltag. Foto: Peter Leth-Larsen
Fyens Stiftstidende inviterer til læsermøde om klimakampen set fra Nordvestfyn. Her vil der være rundvisning i Klimahaven, oplæg med kommunens klimachef, besøg af lokale idémagere og mulighed for at påvirke avisens dækning af emnet.

Nordvestfyn: Middelfart Kommune er på flere måder fremme i skoene, når det handler om at passe på klimaet.

Kommunen er for eksempel udpeget som en af 20 danske kommuner, der skal arbejde ekstra hurtigt med at finde løsninger, der kan mindske klodens temperaturstigninger.

Men hvad indebærer det overhovedet? Hvilke klimatiltag er blevet præsenteret, hvilke er på tegnebrættet, og hvad kan man som borger selv gøre for at tage del i den lokale klimakamp?

Det er dagsordenen for Fyens Stiftstidendes næste åbne læsermøde, der finder sted tirsdag 22. oktober klokken 17-19 på Ældrecenter Skovgade midt i Middelfarts nye klimaby.

På mødet kan du opleve:

17-17.30: Rundvisning i ældrecentrets klimahave ved ingeniør Bjarne Rasmussen.

17.30-18.15: Oplæg ved Middelfart Kommunes klimachef Morten Westergaard, der vil fortælle om omfanget af klimaudfordringerne og kortlægge kommunens indsatser, herunder den nye portal Klimaborger.dk, hvor borgere kan samles om projekter.

18.15-18.30: Michael Rasmussen og Ole Back fra Føns Nærvarme og Peter Huusom og Hans Christian Jørgensen fra Sol over Brenderup præsenterer deres initiativer og fortæller om, hvordan andre kan blive en del af dem.

18.30-19: Drøftelse med avisens journalister. Hvordan dækker vi bedst emnet klima i avisen? Har I idéer eller historier, vi ikke har fået fortalt om? Er der noget, vi eller Middelfart Kommune kunne gøre bedre?

Under mødet vil vi byde på sandwich og lidt at drikke. Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding foregår efter først-til-mølle-princippet til journalist Sofie Ejlskov Hugger på soehu@fyens.dk.

Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce