Annonce
Navne

På vej mod stjernerne i Hollywood

Bag om filmoptagelserne på "Flammen & Citronen" med Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen. Det er Ole Christian Madsen, der har skrevet manuskriptet til filmen sammen med Lars K. Andersen

Thure Lindhardt kan blive den nye store navn i amerikansk film

Når man er født under julestjernen -læs 24. december - og ens nærmeste familie har dybe rødder i det kirkelige, kan ingen vel fortænkes i, at - for at bruge en gammel filmtitel - den nyfødte er sat i verden for at "gå stjernevejen."

Sådan var der imidlertid ingen, der tænkte, da Thure Lindhardt blev født på den hellige dag i 1974. Som søn af overlæge Anne Lindhardt og Mogens Lindhardt, rektor for pastoralseminariet. Thure er således sønnesøn af den meget anerkendte afdøde professor, dr.theol P. G. Lindhardt og har biskoppen i Roskilde, Jan Lindhardt, som onkel.

Thure havde ingen ambitioner i retning af at slægte den nærmeste familie på omkring teologien, men han havde så sandelig stjernedrømme. Og en del af disse er allerede blevet opfyldt for skuespilleren, der fik sin debut på film med en rolle i "Pelle Erobreren" i 1987.

Netop nu er Thure Lindhardt på Langeland, hvor han er med i indspilningerne af "Broderskab," hvor han har en af hovedrollerne. Andre prominente navne i filmen, der er et drama omhandlende nynazister og forbudte følelser, er Nicolas Bro og David Dencik.

Den snart 34-årige skuespiller fik sin uddannelse på Odense Teater i årene 1994-1998. Forinden var han blevet student fra Det Frie Gymnasium, og 2. G tilbragte han i Tyskland på Odenwaldschule, der er en kostskole med mange teaterprojekter.

Samme år som Thure Lindhardt forlod elevskolen på Odense Teater, debuterede han i "Shopping and Fucking" på Café Teatret, og i 1999 fik han sin første store anerkendelse, da han modtog Poul Reumerts Talentpris.

I 2000 fik Thure Lindhardt sit egentlige gennembrud. Han spillede den autistiske søn i Kasper Rostrups film "Her i nærheden," og den indsats indbragte ham en "Shooting Star" ved Berlin Filmfestivalen. For rollen blev han også nomineret til såvel en Bodil som en Robert for bedste mandlige hovedrolle.

Siden er store roller blevet udført helt eminent på såvel scene som film.

På Gladsaxe Teater var Lindhardt forrygende i "Scener fra et århundrede." Tilsvarende på Det Kgl. Teater i "Sælsomt Mellemspil" og "Antonius og Cleopatra" og senere i "Elton Johns Briller," der blev opført på Mungo Park.

Thure Lindhardt var tilbage på Odense Teater som Søren Kierkegaard i "Kierkegaard" i 2004, og samme år spillede han Hamlet i Shakespeares stykke af samme navn på Kronborg.

På lærredet er det indtil videre blevet til hele 38 film og/ eller tv-serier, hvoraf nogle er indspillet på tysk.

Mange husker Thure Lindhardt i rollen som Steso i "Nordkraft" fra 2005, og endnu flere fra kæmpesuccessen "Flammen og Citronen," der i år har været det helt store tilløbsstykke i de danske biografer. Her spiller han rollen som modstandslegenden Flammen i tæt samspil med Citronen personificeret af Mads Mikkelsen.

Rollen som Flammen indbragte Lindhardt en Svend-statuette under årets Filmtræf i Svendborg.

Thure Lindhardt kunne ikke selv være til stede ved prisoverrækkelsen. Han var nemlig i Hollywood for at deltage i indspilningen af Dan Browns "Engle og Dæmoner," der får premiere i 2009. Filmen har så kendte navne som Tom Hanks, Ewan McGregor og Stellan Skarsgård i andre store roller, og også Nikolaj Lee Kaas er med.

Da Dan Browns bestseller, "Da Vinci Mysteriet" skulle filmatiseres, var Lindhardt i første omgang på rollelisten. Han skulle spille munken Silas, men i sidste øjeblik blev rollen besat til anden side, da producenterne skønnede, danskeren var for ung.

Thure Lindhardt er sammen med resten af holdet bag "Broderskab" fortsat at finde i det sydfynske område. Hele holdet har slået sig ned i Rudkøbing, så længe optagelserne står på.

Forude venter flere store roller på Lindhardt. Mere kan ikke røbes om stortalentet, der udover de tidligere nævnte hædersbevisninger også har modtaget Ole Haslunds Kunstnerlegat i 1994; Hartmannfondens Legat i 2005, Olaf Ussings Legat i 2005 samt Marguerite Vibys Jubilæumslegat i 2007.

Endelig modtog Thure Lindhardt i 2006 en Robert for sin præstation i "Nordkraft."

Måske vanker der en dag en Oscar. Lindhardt er et hot navn i Hollywood, hvor flere store roller givetvis venter.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Odense

Trafikeret vej i Odense spærres

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Tyskland

Live: Tysk valgresultat skaber glæde hos både S og V i Danmark

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce