Annonce
Sydfyn

På vej med ny borgmesterkandidat: Enig V-bestyrelse anbefaler Mette Kristensen

Venstres bestyrelse anbefaler i enighed Mette Kristensen som spids-og borgmesterkandidat forud for et opstillingsmøde den 19. september. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Venstres ledelse i Svendborg har holdt personlige møder med 11 mulige spidskandidatemner og peger nu på Mette Kristensen som partiets borgmesterkandidat før opstillingsmøde i september.

Svendborg: Det bliver 49-årige Mette Kristensen, der ved byrådsvalget i 2021 skal forsøge at skaffe borgmesterposten tilbage til Venstre.

En enig bestyrelse i Venstres partiforening i Svendborg valgte på et bestyrelsesmøde tidligere på ugen at pege på Mette Kristensen som partiers spids- og borgmesterkandidat. Den endelige afgørelse træffes på et opstillingsmøde den 19. september, men indtil videre er der ikke andre kandidater, der har meldt sig på banen.

Bestyrelsen peger på Mette Kristensen efter en halvanden år lang proces, og formand for partiforeningen Ulla Larsen fortæller, at hun i den periode har holdt personlige møder med 11 mulige spidskandidatemner, inden en enig bestyrelse pegede på Mette Kristensen.

Vi er gået efter en spidskandidat som har pondus til at slå Bo Hansen både politisk og menneskeligt, og det har Mette.

Ulla Larsen, formand for Venstre i Svendborg Kommune

Afsøge markedet

Efter den lange proces og rækken af mulige kandidatsamtaler mener Ulla Larsen, at Mette Kristensen er den bedste løsning. Hun afviser, at der er tale om nødløsning.

- Mette er den bedste løsning af alle de mennesker, vi har talt med. Hun er flittig og arbejdsom, og så er hun ikke mindst liberal. Det, er noget af det, vi har lagt meget stor vægt på, siger Ulla Larsen.

Der har længe været snak om, at Venstre har ønsket at bringe et helt nyt navn i spil udenfor byrådsgruppen. Er det rigtigt?

- Nej, ikke nødvendigvis. Vi har ønsket at afsøge markedet, men det er ikke det samme, som at det skulle være én udenfor gruppen, siger Ulla Larsen.

Mette Kristensen er i gang med sin tredje valgperiode i byrådet, og hun er kendt som en politiker, der lægger mange kræfter i en kamp for landsbyområderne udenfor Svendborg by – blandt andet Gudme-området, hvor hun selv bor. Ulla Larsen mener dog ikke, at det fokus diskvalificerer Mette Kristensen til at blive en god borgmester.

- Overhovedet ikke. Både vi og Mette er godt klar over de ting, du nævner, og hun kan blive en rigtig god borgmester for hele Svendborg Kommune. Når det er sagt, skal hun stadig arbejde for at binde by og land bedre sammen og skabe en bedre balance end den, vi oplever i dag, siger Ulla Larsen.

Annonce

Pondus til at slå Bo

Mette Kristensen fortæller, at hun er beæret og ydmyg over den opbakning, hun har fra en samlet Venstre-bestyrelse. Nu håber hun, at medlemmerne også peger på hende ved opstillingsmødet den 19. september.

- Det vil være en kæmpe ære, og jeg er enormt stolt over, at bestyrelsen anbefaler mig. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for, at vi får et rigtig godt valg, siger Mette Kristensen.

Hvad er et godt valg?

- Vi går efter at generobre borgmesterposten.

Kan du slå Bo Hansen?

- Ja, hvis vi får sammensat et stærkt kandidathold, så går vi efter at vinde valget og generobre borgmesterposten, siger Mette Kristensen.

Ulla Larsen tror også, at den nuværende socialdemokratiske borgmester kan besejres.

- Ja, selvfølgelig kan han det. Vi er gået efter en spidskandidat som har pondus til at slå Bo Hansen både politisk og menneskeligt, og det har Mette, siger hun.

Venstres Lars Erik Hornemann tabte ved valget i 2017 borgmesterposten til Bo Hansen, og Hornemann meddelte kort efter, at han trækker sig som partiets spids- og borgmesterkandidat.

Blå bog

Mette Kristensen er 49 år, selvstændig og bosat i Gudme med mand og børn.

Hun blev første gang valgt til byrådet i 2009. I forrige valgperiode var hun formand for Børn- og Ungeudvalget, og ved valget i 2017 var hun opstillet som nummer tre på Venstres liste. Her fik hun 504 personlige stemmer.

Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce