Annonce
Faaborg-Midtfyn

På vej ind i FN-projekt: Radikale vil gøre Faaborg-Midtfyn til børnenes kommune

Søren Hillers (R) foreslår, at Faaborg Midtfyn bliver børnevenlig kommune efter FN's standarder. Foto: Torsten Cilleborg
Vi skal vise, at kommunen virkelig vil børnene, mener Søren Hillers (R), som vil have kommunen til at indgå aftale med Unicef Danmark.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Radikale Venstre, der synes at gøre meget ud af at sætte sig på den grønne dagsorden i lokalpolitikken i Faaborg-Midtfyn, vil nu også være børnenes parti.

I hvert fald har Søren Hillers brugt sin såkaldte initiativret  i kommunalbestyrelsen til at rejse forslag, om, at kommunen deltager i UNICEF's projekt Børnevenlig Kommune.

Hans kolleger i kommunalbestyrelsen er i første omgang med på at lade perspektivet undersøge nærmere, herunder hvad det vil koste.

- I vores optik kan det være med til at vise, at vi er en kommune, der vil børnene. Måske kan et endnu stærkere fokus på børnene også bidrage til vores fælles ønske om flere tilflyttere i form af flere børnefamilier. Ligeledes spiller det også ind i ønsket om flere børnefamilier også til den sydlige del af kommunen. Projektet har primært fokus på øget inddragelse af børnene og et blik på børnenes perspektiv, når vi træffer beslutninger kommunalt. Ligeledes øges børns og unges kendskab til deres rettigheder, som de fx kommer til udtryk i FN’s Børnekonvention, forklarer Hillers som begrundelse.

Ifølge unicef.dk har programmet tre hovedformål:

1. Udbredelse af kendskabet til rettigheder.

2. Meningsfuld og inkluderende børneinddragelse.

3. Vilje til at udrydde diskrimination i politikker og handlinger i kommunen.

Aalborg, Billund og Gladsaxe har i forvejen indgået aftale med Unicef Danmark om at blive børnevenlige kommuner ud fra organisationens standarder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce