Annonce
Sydfyn

På trods af lang kø: Carelink vil ikke udvide testkapacitet

Mange svendborgensere har oplevet at stå i kø til en lyntest i Midtbyhallen, men alligevel afviser Carelink at udvide testkapaciteten. Foto: Hans-Henrik Dyssel
På trods af, at der ofte er kø ved testcenteret i Midtbyhallen, har Carelink ingen planer om at udvide testkapaciteten i Svendborg. Carelinks driftsdirektør i Region Syddanmark mener, at der er mere end rigeligt testkapacitet i Svendborg.

Svendborg: Det er meget muligt, at du er en af dem, der har oplevet at stå i kø i noget tid, fordi du skulle have en lyntest i Midtbyhallen.

Men at de lang kø skulle være grundlag for at udvide testkapaciteten i Svendborg bymidte, afviser Carlinks driftsdirektør i Region Syddanmark, Lars Bladt, dog blankt.

- Lige præcis i Midtbyhallen har vi 24 podestationer, hvilket vil sige, at der kan være 48 podere i gang, og det skulle være nok. Især når vi kun har 28 stationer i Odense, lyder det fra driftsdirektøren.

Annonce

Testcentre

Selvom Carelink ikke udvider kapaciteten i Svendborg by, udvider de dog åbningstiderne i de andre lyntestcentre i kommunen (Gudmehallerne, Vester Skerninge Hallen, Stenstruphallen og Lundbyhallen), så man fra og med søndag den 16. maj også blive testet om søndagen i tidsrummet 10.00-18.00. Dog holder centret i Stenstrup lukket pinsesøndag 23. maj.

Desuden kommer der 14. maj et nyt PCR-testcenter (halstest) uden tidsbestilling fra Region Syddanmark i Skårup Kultur- og Idrætscenter. Testcenteret vil være åbent fredag i tidsrummet 9-17.

Ikke altid kø

Ifølge Lars Bladt kan man ikke udvide kapaciteten bare, fordi der er spidsbelastning i nogle timer af døgnet.

- Jeg tror ikke, at løsningen er at skalere op og være tre gange så mange for at tage byrden, når alle kommer fredag eftermiddag og vil podes op til weekenden, siger han.

Der er da heller ikke alenlang kø tirsdag middag, da Fyns Amts Avis er ved testcenteret og møder Lidia Zacho, der netop er blevet testet.

- Jeg stod i kø i 25 minutter, men jeg har prøvet at komme igennem hurtigere, fortæller hun.

Lidia Zacho mener, at testcenteret burde udvide kapaciteten. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Selvom hun ikke har stået i kø i flere timer, mener hun alligevel, at testcenteret kan være mere effektivt.

- Jeg synes godt, at der kunne være flere til at teste. Der kommer jo også mange ældre, der ikke kan stå så længe. Jeg har også ondt i benene, så jeg kan ikke tåle at stå i kø i lang tid, siger hun.

Birthe Wittendorff, der også lige er blevet testet, er ikke enig. Hun mener, at man må bide i det sure æble og stå i kø, hvis det er det, der skal til for at blive testet.

Birthe Wittendorff har ingen problemer med at stå i kø. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Forleden stod jeg i kø i en time, og i dag stod jeg i en halv time, men det kan jo ikke hjælpe noget, at vi er så pivede, at vi ikke vil ofre den tid, der skal til.

- Vi skal bare være lykkelige for, at de er her, fastslår Birthe Wittendorff.

Annonce

Løfter sløret for sommerplaner

Nok lader der ikke til at ske de store ændringer i Svendborg by, men med sommerens indtog har Carelink alligevel planer om at udvide.

- Lige nu er der ikke dialog om flere testcentre i Svendborg by, men i kommunen ser vi bredere. Vi ved, at der til sommer bliver travlt på øerne, og lige nu ser vi på, hvordan vi kan imødekomme det, så vi kan være mere til stede der, afslører Lars Bladt.

Foreløbigt er planerne dog stadig i støbeskeen.

- Det er ikke afgjort endnu, men jeg regner da med, at vi kommer ud omkring Tåsinge og øerne, så vi kan undgå, at byen bliver lagt ned, inden folk skal ud til sommerhusområderne, forklarer Lars Bladt.

Annonce
Annonce
Annonce