Annonce
Fyn

På tre dage: Knap 800 bilister blitzet - men halvdelen slipper for bøde

Politiets automatiske trafikkontrol var i weekenden atter på arbejde på Vestmotorvejen før betalingsanlægget i retning mod Fyn. Her blev 381 bilister fotograferet. Arkivfoto: Sund & Bælt/Evan Hemmingsen.
Der er et godt råd til bilister, som vil gøre turen over Storebælt så billig - og sikkert - som muligt: Kør efter reglerne på motorvejen ved Korsør.

Storebælt: I weekenden og mandag var der atter fartkontrol på Vestmotorvejen nær Storebæltsbroen, og det kostede samlet bilisterne knap 400.000 kroner i bøder. Og så var der endda rabat til flere hundrede bilister.

Fra lørdag morgen klokken 7.45 frem til lørdag klokken 13.30 blev 6969 bilisters hastighed målt i det vestgående spor før betalingsanlægget ved Halsskov, hvor man højst må køre 90 km/t. Det kunne de fleste finde ud af, men 381 bilister kørte hurtigere - en enkelt nåede helt op på 162 km/t - og de får derfor en bøde på minimum 1000 kroner.

Kontrollen i løbet af de knap seks timer lørdag udløste i alt 26 klip i kørekort og en betinget frakendelse.

Søndag morgen var hastighedskontrollen på plads igen, denne gang på en strækning, hvor hastighedsgrænsen er 110 km/t. Her nåede den hurtigste bilist forbi med 150 km/t, og ud af de 5496, som fik deres hastighed målt, blev 186 blitzet.

Mandag begyndte kontrollen et par timer tidligere, og fra klokken 5.31 til 11.30 nåede 6347 bilister forbi måleren, som tog billeder af 226 - også den bilist, som havde mest travlt og kørte forbi, mens speedomeret viste 157 km/t.

Annonce

FAKTA Klip i kørekortet

  • En overskridelse af hastighedsgrænsen på mere end 30 procent udløser et klip i kørekortet.
  • Tre klip i kortet inden for tre år medfører en betinget frakendelse af førerretten. En betinget frakendelse betyder, at man skal bestå både en teoriprøve og en praktisk køreprøve for at kunne beholde sit kørekort.
  • Både en betinget og en ubetinget frakendelse medfører en prøvetid, når man har fået kørekortet tilbage. Prøvetiden er typisk tre år, og i den periode udløser færdselsforseelser, som ellers kun ville give en betinget frakendelse, en ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst seks måneder.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Halvdelen får bøden annulleret

Hvis du kørte på motorvejen søndag eller mandag og nåede at bemærke et rødt glimt, slipper du imidlertid med forskrækkelsen. For måleudstyret fungerede ikke korrekt, og derfor sender politiet ikke bøder til de bilister, der blev blitzet de to dage, fortæller politikommissær Søren Skotte, som er leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Minimumbøden for at overtræde en hastighedsgrænse er 1000 kroner, og når bilisten kører så hurtigt, at det koster et klip i kørekortet, lægges yderligere 500 kroner oveni - det er penge, som går til Offerfonden.

I alt kunne de tre dages kontroller have kostet de hurtige bilister mindst 819.500 kroner, men da de 412 fartbilister søndag og mandag slipper for et girokort, bliver det samlede beløb i omegnen af 400.000 kroner.

Færdselspolitiet: Antallet af uheld er faldet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i et par år fokuseret sine hastighedskontroller på Vestmotorvejen, fordi vejen har været belastet af forholdsvis mange uheld, og det har hjulpet, siger Søren Skotte.

- Der er sket et markant fald i antallet af uheld. Det, det er glædeligt, er, at hastigheden er kommet ned, og vi skriver færre, der kører for hurtigt. Vi kan også se, at ulykkestallene er faldet, og de to ting hænger meget godt sammen, siger Søren Skotte.

- Vi har lige sat måltal for næste år, og vi vil stadig have fokus på Vestmotorvejen, for vi vil gerne bidrage til, at det kan blive endnu bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce