Annonce
Fyn

På tre dage: Knap 800 bilister blitzet - men halvdelen slipper for bøde

Politiets automatiske trafikkontrol var i weekenden atter på arbejde på Vestmotorvejen før betalingsanlægget i retning mod Fyn. Her blev 381 bilister fotograferet. Arkivfoto: Sund & Bælt/Evan Hemmingsen.
Der er et godt råd til bilister, som vil gøre turen over Storebælt så billig - og sikkert - som muligt: Kør efter reglerne på motorvejen ved Korsør.

Storebælt: I weekenden og mandag var der atter fartkontrol på Vestmotorvejen nær Storebæltsbroen, og det kostede samlet bilisterne knap 400.000 kroner i bøder. Og så var der endda rabat til flere hundrede bilister.

Fra lørdag morgen klokken 7.45 frem til lørdag klokken 13.30 blev 6969 bilisters hastighed målt i det vestgående spor før betalingsanlægget ved Halsskov, hvor man højst må køre 90 km/t. Det kunne de fleste finde ud af, men 381 bilister kørte hurtigere - en enkelt nåede helt op på 162 km/t - og de får derfor en bøde på minimum 1000 kroner.

Kontrollen i løbet af de knap seks timer lørdag udløste i alt 26 klip i kørekort og en betinget frakendelse.

Søndag morgen var hastighedskontrollen på plads igen, denne gang på en strækning, hvor hastighedsgrænsen er 110 km/t. Her nåede den hurtigste bilist forbi med 150 km/t, og ud af de 5496, som fik deres hastighed målt, blev 186 blitzet.

Mandag begyndte kontrollen et par timer tidligere, og fra klokken 5.31 til 11.30 nåede 6347 bilister forbi måleren, som tog billeder af 226 - også den bilist, som havde mest travlt og kørte forbi, mens speedomeret viste 157 km/t.

Annonce

FAKTA Klip i kørekortet

  • En overskridelse af hastighedsgrænsen på mere end 30 procent udløser et klip i kørekortet.
  • Tre klip i kortet inden for tre år medfører en betinget frakendelse af førerretten. En betinget frakendelse betyder, at man skal bestå både en teoriprøve og en praktisk køreprøve for at kunne beholde sit kørekort.
  • Både en betinget og en ubetinget frakendelse medfører en prøvetid, når man har fået kørekortet tilbage. Prøvetiden er typisk tre år, og i den periode udløser færdselsforseelser, som ellers kun ville give en betinget frakendelse, en ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst seks måneder.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Halvdelen får bøden annulleret

Hvis du kørte på motorvejen søndag eller mandag og nåede at bemærke et rødt glimt, slipper du imidlertid med forskrækkelsen. For måleudstyret fungerede ikke korrekt, og derfor sender politiet ikke bøder til de bilister, der blev blitzet de to dage, fortæller politikommissær Søren Skotte, som er leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Minimumbøden for at overtræde en hastighedsgrænse er 1000 kroner, og når bilisten kører så hurtigt, at det koster et klip i kørekortet, lægges yderligere 500 kroner oveni - det er penge, som går til Offerfonden.

I alt kunne de tre dages kontroller have kostet de hurtige bilister mindst 819.500 kroner, men da de 412 fartbilister søndag og mandag slipper for et girokort, bliver det samlede beløb i omegnen af 400.000 kroner.

Færdselspolitiet: Antallet af uheld er faldet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i et par år fokuseret sine hastighedskontroller på Vestmotorvejen, fordi vejen har været belastet af forholdsvis mange uheld, og det har hjulpet, siger Søren Skotte.

- Der er sket et markant fald i antallet af uheld. Det, det er glædeligt, er, at hastigheden er kommet ned, og vi skriver færre, der kører for hurtigt. Vi kan også se, at ulykkestallene er faldet, og de to ting hænger meget godt sammen, siger Søren Skotte.

- Vi har lige sat måltal for næste år, og vi vil stadig have fokus på Vestmotorvejen, for vi vil gerne bidrage til, at det kan blive endnu bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];