Annonce
Nordfyn

På to hjul for cancerfond

NORDFYN: Butikschef Michael Sørensen, Kvikcly i Otterup er klar med væske og godt med kulhydrater, når et felt på 60 cykelryttere gør ophold ved varehuset på torsdag på deres vej fra Grindsted til Nyborg. Feltet runder både Morud, Søndersø, Skamby og Hjadstrup, inden det bremser i Otterup.

- I en halv times tid fra klokken 14.40-15.10 gør rytterne ophold på p-pladsen ved Kvickly. Her skal de selvfølgelig havde noget forplejning, fortæller Michael Sørensen om ugens sponsorcykelløb på 775 kilometer fra Lemvig til Fisketorvet i København.

Danmark Kvickly Rundt bringer motionisterne rundt til mere end 26 byer i Jylland, Fyn og Sjælland, og rytterne får set flere af FDB-kædens butikker på deres tur end de fleste andre danskere gør på et helt liv. Foruden Kvickly som hovedsponsor er rytterne sponseret af alt fra fagforeninger, banker og kyllingeslagterier til feriecentre og edb-firmaer. Formålet er at køre penge ind til børnecancerfonden i løbet af de fem dage. Et løb, der efterhånden er blevet en tradition, siden EU-parlamentariker Freddy Blak barslede ideen om et cykelløb i 1996. Iårene efter har protektor for cancer-fonden Ghita Nørby hvert år fået overrakt en chek på 100.000 kroner -og deltagerne har svedt i sadlerne mellem blandt andre byerne, Bruxelles og Strasbourg, København- Bruxelles og Næstved-Paris. Iår er det de danske veje, der får besøg af karavanen, og på torsdag slutter rytterne dagens fynke etape i Nyborg inden de fragtes til den sidtst etape med start i Næstved..

- Et flot initiativ, kalder formand for FDB, Ebbe Lundgaard, det landsdækkende cykelløb, der støtter en god sag og er sundhedsfremmende for alle parter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Danmark dropper AstraZeneca-vaccinen: Får 650.000 ekstra Pfizer-vacciner i andet kvartal

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Kerteminde For abonnenter

Biolog har brugt fire år på naturprojekt - nu har Lindø købt jorden: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Kerteminde

Naturforeninger: Odense Kommune spænder ben for naturprojekt ved Lindø - Det er en hån mod skatteborgernes penge

Annonce