Annonce
Nordfyn

På to døgn har Niels Henrik Ove modtaget over en million kroner: - Jeg er total målløs

Hver gang Niels Henrik Ove de seneste dage har tjekket sin konto, er der kommet nye donationer til. Indehaveren af Ditlevsdal Bison Farm og er ubeskrivelig glad for den store opbakning. Foto: Dorthe Wolff
På kun godt to døgn har Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm, modtaget over en million kroner i donationer fra folk over hele landet, der ønsker at hjælpe den trængte bisonfarm. I næste uge skal skatteministeren svare på, hvorfor den fynske farm ikke kan komme i betragtning til de statslige hjælpepakker.

Morud: Der skal ikke meget til, før at stemmen knækker, og tårerne trænger sig på.

- Det er helt ubeskriveligt. Jeg er total målløs.

Sådan sagde Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm onsdag, da han i løbet af få timer modtog flere hundredetusinde kroner i donationer.

Sådan sagde han også torsdag, da pengestrømmen fortsatte, og sådan siger han endnu. Facit er, at han har rundet en million kroner. Over 6000 mennesker har valgt at støtte bisonfarmen.

1.051.325 kroner stod der helt præcist på telefonen, da han fredag aften tjekkede kontoen.

Beløbet betyder, at han på trods af coronakrisen står til at holde skindet på næsen. Tidligere på ugen gik frygten på, at han 10. juni løb tør for penge og derefter måtte begynde at skyde op mod halvdelen af sin bestand på 380 bisoner og omkring 100 kalve.

Hvad har overrasket dig mest de seneste dage?

- At så mange forskellige mennesker fra hele landet og i alle aldre har valgt at støtte. Jeg har modtaget flere hundrede søde beskeder, og telefonen ringer hele tiden.

Jeg er blevet 20 år yngre, og den anden dag var jeg blevet 20 år ældre. Det er ingen hemmelighed, at jeg lå under gulvbrædderne og ikke vidste, hvad jeg skulle gøre. Og så nu... det er totalt ufatteligt.

Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm

Annonce

Nået til Christiansborg

Trængslerne for bisonfarmen, der er den største af sin slags i Europa, er også nået til Christiansborg. Onsdag i næste uge vil Lars Christian Lilleholt (V) stille et såkaldt paragraf 20 spørgsmål til skatteminister Morten Bødskov, hvor han skal svare på, hvordan Ditlevsdal ikke kan komme i betragtning til de statslige hjælpepakker.

Hvad nu hvis det alligevel ender med, at du får del i en hjælpepakke. Får du så alt for mange penge?

- Alle penge går til dyrene og til at sikre stedet. Ingen ved hvor længe krisen varer, og hvilke konsekvenser den får. Så alt er endnu usikkert. Men pengene gør, at vi kan komme helskindet gennem året.

Hvordan går det med at sove?

- Natten til fredag sov jeg seks timer som en sten. Det var helt vildt, og da jeg vågnede, tænkte jeg som det første, om alt det her stadig var rigtigt.

Annonce

20 år yngre

Niels Henrik Ove har oplevet en rutschebanetur af den anden verden.

- Jeg er blevet 20 år yngre, og den anden dag var jeg blevet 20 år ældre. Det er ingen hemmelighed, at jeg lå under gulvbrædderne og ikke vidste, hvad jeg skulle gøre. Og så nu... det er totalt ufatteligt. Jeg tror, at der går nogle dage, før jeg forstår den enorme opbakning, der har været fra tusinder af mennesker over hele landet, siger Niels Henrik Ove og bliver ganske rørt, når han tænker på den opbakning, han har modtaget fra borgerne i Morud.

Det er ikke mere end få dage siden, at Niels Henrik Ove frygtede, at han ville løbe tør for penge 10. juni og dermed ikke længere kunne fodre sine bisioner. Det koster op imod 150.000 kroner at fodre dem hver måned. Foto: Dorthe Wolff
Annonce

Bliver rørt

Lørdag opfordres borgerne eksempelvis til at sætte tomme flasker ud til vejen, hvorefter frivillige henter dem og donerer panten videre til bisonfarmen. En sløjdlærer har sat en special kniv på auktion for at hjælpe. Apoteket har vekslet en regning på 8000 kroner, der er brugt til indkøb til dyrene, til en donation af samme størrelse. En blomsterhandler giver 50 kroner for hver bakke solgte spanske margueritter. Der er med lynets hast blevet produceret 100 stk. muleposer med teksten "Morud fællesskab - stærk som en bison". De sælges også for at bakke op, og sådan kan Niels Henrik Ove blive ved.

- Det er vildt at blive mødt med en sådan imødekommenhed og hjælpsomhed, efter at have råbt hjælp og sagt, at nu kan jeg ikke selv mere. Det betyder så meget, og som du kan høre, bliver jeg rørt bare ved at fortælle om det.

Niels Henrik Ove har haft bisioner i 29 år, og bisonfarmen har sædvanligvis omkring 45.000 gæster om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce