Annonce
Indland

På søndag atter tog til Svendborg

Efter fem ugers pause begynder DSB søndag den 14. september atter at køre tog mellem Odense og Svendborg.

I pausen har Banestyrelsen lavet service på sporene og bl.a. skiftet 25 km skinner, lagt 20.000 nye sveller og renset 15.000 kubikmeter skærver.

Den ny køreplan indføres i to omgange. I første omgang køres der tog mellem Odense og Svendborg uden standsning mellem Odense og Ringe. Stationer på strækningen vil blive betjent af et tog, der kun kører mellem Odense og Ringe, men til gengæld standser ved alle stationer.

I anden omgang tilføjes køreplanen en afgang i begge retninger Odense - Svendborg, men toget standser kun ved udvalgte stationer undervejs.

DSB har bestilt italienske IC2 tog til Svendborgbanen, og når de kommer bliver det muligt at standse ved Svendborg Vest, som i første omgang bliver sprunget over i etape 2, uden at det går ud over køretiden, oplyser sektorchef Kurt Jespersen til Ritzau.

DSB og Banestyrelsen fejrer togtrafikkens tilbagevenden med kaffe og rundstykker i morgentogene på mandag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce