Annonce
Albaniserien

På rov i statistikkerne: 5 ting du måske ikke var klar over, er sket i denne sæson af Fynsserien.

Hele 378 gange har fansene i Fynsserien haft mulighed for at hæve armene i begejstring over en scoring. Ingen har dog gjort det mere end B 1909. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Man kan ikke altid bruge statistikker til noget i fodbold. Det handler om følelser og fornemmelser for, hvad der gør et øjeblik, en spiller eller en sæson magisk. Ikke desto mindre så er de gode til at give et fingerpeg, og nogle gange kan man endda finde nogle sjove detaljer, man helt havde overset.

13 runder er spillet i sæsonens Fynsserie, hvor traditionsklubberne B1913 og B 1909 ganske som forventet fører an i ræset om den ene oprykningsbillet til Danmarksserien. Mens tal og statistikker ikke altid fortæller det sande billede om spillet på banen, så gemmer de dog en del sjove detaljer, som man ellers ikke lige er opmærksom på. Vi har samlet fem af disse her.

1. Mange mål

Hvis man læser den ugentlige rundegennemgang, så er det ikke nogen overraskelse, at der bliver scoret mange mål i Fynsserien. I sæsonens første 89 kampe er der blevet scoret 378 mål, hvilket svarer til 4,25 mål pr kamp. Til sammenligning bliver der kun scoret 2,76 mål pr kamp i både Superligaen og Premier League. I den ellers meget offensivt indstillede La Liga i Spanien er tallet endda helt nede på 2,43 mål pr kamp.

2. Røde kort

Syv røde kort er blevet uddelt i denne sæson, hvilket umiddelbart lyder ret lavt. Den spøjse detalje her er dog den måde kortene er faldet på. Tre af de syv røde kort faldt i første spillerunde, mens tre af de resterende fire faldt i 12. spillerunde. I netop 12. spillerunde fik Tarup-Paarup endda to af dem på kun fem minutter.

3. Topscorer

Der er ikke registreret en topscorerliste i Fynsserien, så det er nok kun supernørden, der er gået så meget i bund i tallene, at de ved, hvem der har banket flest basser i nettaget. Ikke overraskende findes de foreløbige topscorere hos det med afstand mest scorende mandskab, B 1909. Holdet har scoret 16 mål mere end det næstmest scorende mandskab, og især angrebsduoen, Jonas Lund og Nicolai Frederiksen har været flittige foran kassen. 14 gange har de hver især haft sidste fod på en scoring, og det er kun B1913’s Nicklas Stokholm der kommer tæt på dem med 10 scoringer.

4. Minuspoint til B 1909

Man har måske glemt det, hvis man kigger på deres placering lige nu, men B 1909 startede sæsonen med ni minuspoint. Holdet har kæmpet sig flot op i tabellen og ligger på en 2. plads lige nu, kun overgået af de evige rivaler fra B1913. Det eneste tydelige eksempel i nyere tid på et hold der startede med minuspoint efter en nedrykning, og succesfuldt sikrede sig oprykning, var Juventus tilbage i 2006/07. Det er altså store fodspor som traditionsklubben fra Odense kan træde i til sommer.

5. Mange storsejre

En naturlig konsekvens af mange mål er også mange sejre, da uafgjorte kampe ofte er kendetegnet ved få mål. I sæsonens hidtidige 89 kampe er 71 af dem endt med en sejrsherre, og i de kampe er det ofte blevet til ydmygende cifre. I ikke mindre end 30 kampe har sejrsmarginen været på minimum tre mål, mens sejrsmarginen hele 11 gange har været på fem mål eller mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce