Annonce
Faaborg-Midtfyn

På med mundbindet: Her er de nye restriktioner for plejehjemsbesøg i Faaborg-Midtfyn

Hvis du skal besøge en beboer på et plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune, skal du fremover have mundbind på. Arkivfoto: Lasse Hansen
Onsdag formiddag har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt konkrete restriktioner for besøg på plejehjem og bosteder i Faaborg-Midtfyn. Det er som udgangspunkt nu kun tilladt at besøge beboerne udendørs - og du skal have mundbind på.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Efter Faaborg-Midtfyn Kommune igennem en uges tid har ligget skyhøjt på sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsliste, indfører Styrelsen for Patientsikkerhed nu en række konkrete restriktioner for besøg på plejehjem, bosteder og på rehabiliteringscenter Bakkegården. Reglerne gælder allerede fra onsdag.

De nye regler betyder, at alle besøg som udgangspunkt skal foregå udendørs. Der kan udvælges én person, som er ”den nærmeste pårørende” til borgeren. Hvis man er den nærmeste pårørende til en beboer, kan man fortsat komme på besøg inden døre.

”Den nærmeste pårørende” kan ifølge Faaborg-Midtfyn Kommune for eksempel være beboerens ægtefælle, faste samlevende, faste partner, mor, far, barn eller barnebarn.

Besøgstider

På plejehjem er der besøgstid kl. 10.00-16.00.

På rehabiliteringscenter Bakkegården er der besøgstid kl. 10.00-14.45 og igen kl. 15.30-17.00.

På botilbuddene kontakter man det pågældende botilbud og aftaler tidspunkt for besøg.

For alle besøg gælder, at der skal bæres mundbind under hele besøget - både indendørs og udendørs. Man kan selv medbringe mundbind, og ellers udleveres der mundbind på stedet.

Hvis der opstår en kritisk situation, er det fortsat tilladt at besøge den pårørende inden døre. Det kan fx være et uopsætteligt besøg fra en nær pårørende til en kritisk syg eller døende person. En kritisk situation gælder også besøg fra nære pårørende hos en voksen person med en sådan kognitiv funktionsnedsættelse, at personen ikke kan forstå og acceptere formålet med besøgsrestriktionerne og dermed har et helt særligt behov for besøg.

Det er endnu uvist, hvor længe de nye regler gælder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce