Annonce
Nordfyn

På kontanthjælp: Nordfyn har flest jobparate ledige

- Vi har besluttet, at vi tror på, det smitter af på borgerne, hvis vi møder dem med en tro på, at de er klar til at komme i job eller i uddannelse, fortæller arbejdsmarkedschef Søren Nielsen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Jobcenter Nordfyn betragter som udgangspunkt ledige kontanthjælpsmodtagere, som om de er klar til at gå direkte ind på arbejdsmarkedet. Derfor topper Nordfyns Kommune listen i en DA-undersøgelse af, hvordan kommunerne klarer sig i beskæftigelsesindsatsen.

Nordfyn: Nordfyns Kommune er den kommune i hele Danmark, der er flittigst til at bruge vurderingen jobparat om en person, der får kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse.

Det vil sige, at den ledige vurderes til at være klar til at komme i arbejde eller i gang med en uddannelse i modsætning til aktivitetsparate, der er længere væk fra at kunne passe et job eller en uddannelse.

Det er Dansk Arbejdsgiverforening, der har udsendt rapporten Danmarks bedste beskæftigelseskommune, der på 10 områder vurderer, hvordan kommunerne klarer sig på beskæftigelsesområdet. Samlet set havner Nordfyns Kommune på en 20. plads, men lander altså helt i top, når det handler om at betragte modtagere af kontanthjælp som klar til at komme i job.

Den vurdering får 53,6 procent i Jobcenter Nordfyn, mens det kun er 18,4 procent i Københavns Kommune. På landsplan er gennemsnittet 35 procent.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at så mange flere kontanthjælpsmodtagere på Nordfyn er klar til at springe ind i et job end deres københavnske "kolleger".

Annonce
Det er et vigtigt signal til medarbejderne at have den positive holdning til borgerne.

Arbejdsmarkedschef Søren Nielsen

Tror på, det kan lykkes

Det handler mere om den måde, medarbejderne i Jobcenter Nordfyn har besluttet at behandle kontanthjælpsmodtagerne på, forklarer arbejdsmarkedschef Søren Nielsen.

- Vi har besluttet, at vi møder borgerne med den positive holdning, at vi tror på, de kan komme i arbejde. For så tror vi, at det smitter af på deres egen indsats og tro på, at det kan lykkes.

- Hvis vi tror på, at kontanthjælpsmodtagere og personer på integrationsydelse kan komme i arbejde og møder dem på den måde, så vil der være større sandsynlighed for, at det lykkes, siger Søren Nielsen.

Om en ledig er i kategorien jobparat eller aktivitetsparat har ingen direkte betydning for den ydelse, vedkommende kan få eller den hjælp, som jobcenteret kan levere.

Ledig eller ikke ledig

I rapporten, der sammenligner de danske kommuner, har Dansk Arbejdsgiverforening beregnet, at hvis alle kommuner havde samme andel af job- og uddannelsesparate som Nordfyns, så ville omkring 23.000 flere være klar til at tage et job eller en uddannelse.

Men om flere nordfynske kontanthjælpsmodtagere så rent faktisk kommer i arbejde, fordi de bliver vurderet som jobparate, kan arbejdsmarkedschefen ikke sige.

- Det måler vi ikke på, men for os er det et vigtigt signal til medarbejderene at have den positive holdning til borgerne, siger Søren Nielsen.

Derimod kan forskellen i vurderingen aflæses i statistikken over ledighedsprocenter. For jobparate tæller med i opgørelsen af ledige, det gør aktivitetsparate ikke.

Og det er også en del af forklaringen på, hvorfor Nordfyns Kommune ligger i den høje ende med 4,1 procent ledige i november sidste år mod 3,6 procent i hele Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce