Annonce
Kerteminde

På kærestetur i svigerfars autocamper: - Der er så meget, vi ikke har set i Danmark

Danni Engberg Madsen og kæresten Helene Højbjerg Nielsen gad ikke til udlandet i år, så de lånte Dannis fars autocamper og begav sig ud for at opleve hjemlandet i stedet.Foto: Helle Kryger
Danni Engberg Madsen og Helene Højbjerg Nielsen gad ikke til udlandet i år. I stedet er de taget på eventyr i en autocamper. Og mobilen bliver i skuffen.

Munkebo: Det var lidt af et tilfælde, at Danni Engberg Madsen og Helene Højbjerg Nielsen onsdag formiddag landede på toppen af Munkebo Bakke. Det unge kærestepar bor til daglig i København, men den sidste uges tid har de været på farten i en Bavaria-autocamper gennem Danmark.

- Vi gad ikke udenlands i år, og så ville vi gerne se vores eget land for en gangs skyld. Der er simpelthen så meget, vi ikke har set, og så vi fik lov at låne min fars autocamper, fortæller Danni Engberg Madsen.

Turen begyndte i Skagen, derefter ned langs Vestkysten, over Fyn, til Langeland og Lolland, hjem og vaske tøj i København, og tilbage til Fyn. På en uge har de tilbagelagt 2400 kilometer.

- Vi har aftalt at lægge mobilerne væk, og vi kører mindst muligt på motorvej, fortæller Helene Højbjerg Nielsen.

Annonce

Offline og dog..

Det har givet dem nogle store - uforudsete - oplevelser.

- Noget af det, der har gjort størst indtryk, var nok Hanstholm. Vesterhavet er vildt, vi spiste Danmarks største stjerneskud, og så var vi på fiskeriauktion tidligt om morgenen. Det er fedt, at vi bare kan stoppe, hvor vi vil eller køre videre, hvis vi har lyst. Det er helt vildt, så meget det land, man bor i, har at byde på, fortæller de to.

- Bare at opleve kontrasterne i vores land. Fra vestkystens voldsomme vinde til stille og rolige Fyn i solskin.

Helt slukket har mobiltelefonen dog ikke været, indrømmer de.

- Vi har taget selfies undervejs og opdateret instagram og de sociale medier, når vi er kommet frem, fortæller Helene Højbjerg Nielsen.

Munkebo Bakke dukkede op på et skilt, og der blev selvfølgelig også taget en selfie.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce