Annonce
Kerteminde

På kærestetur i svigerfars autocamper: - Der er så meget, vi ikke har set i Danmark

Danni Engberg Madsen og kæresten Helene Højbjerg Nielsen gad ikke til udlandet i år, så de lånte Dannis fars autocamper og begav sig ud for at opleve hjemlandet i stedet.Foto: Helle Kryger
Danni Engberg Madsen og Helene Højbjerg Nielsen gad ikke til udlandet i år. I stedet er de taget på eventyr i en autocamper. Og mobilen bliver i skuffen.

Munkebo: Det var lidt af et tilfælde, at Danni Engberg Madsen og Helene Højbjerg Nielsen onsdag formiddag landede på toppen af Munkebo Bakke. Det unge kærestepar bor til daglig i København, men den sidste uges tid har de været på farten i en Bavaria-autocamper gennem Danmark.

- Vi gad ikke udenlands i år, og så ville vi gerne se vores eget land for en gangs skyld. Der er simpelthen så meget, vi ikke har set, og så vi fik lov at låne min fars autocamper, fortæller Danni Engberg Madsen.

Turen begyndte i Skagen, derefter ned langs Vestkysten, over Fyn, til Langeland og Lolland, hjem og vaske tøj i København, og tilbage til Fyn. På en uge har de tilbagelagt 2400 kilometer.

- Vi har aftalt at lægge mobilerne væk, og vi kører mindst muligt på motorvej, fortæller Helene Højbjerg Nielsen.

Annonce

Offline og dog..

Det har givet dem nogle store - uforudsete - oplevelser.

- Noget af det, der har gjort størst indtryk, var nok Hanstholm. Vesterhavet er vildt, vi spiste Danmarks største stjerneskud, og så var vi på fiskeriauktion tidligt om morgenen. Det er fedt, at vi bare kan stoppe, hvor vi vil eller køre videre, hvis vi har lyst. Det er helt vildt, så meget det land, man bor i, har at byde på, fortæller de to.

- Bare at opleve kontrasterne i vores land. Fra vestkystens voldsomme vinde til stille og rolige Fyn i solskin.

Helt slukket har mobiltelefonen dog ikke været, indrømmer de.

- Vi har taget selfies undervejs og opdateret instagram og de sociale medier, når vi er kommet frem, fortæller Helene Højbjerg Nielsen.

Munkebo Bakke dukkede op på et skilt, og der blev selvfølgelig også taget en selfie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce