Annonce
Underholdning

På jysk valgturné: Ringgaard drømte om nyt valgmirakel

Det radikale byrådsmedlem Hanne Ringgaard Møller nåede efter sin vestjyske valgturné hjem til demokratifestival i Ollerup på grundlovsdag, hvor hun mødte den tidligere partileder og nuværende EU-kommissær Margrethe Vestager. Foto: Katrine Becher Damkjær
Radikalt byrådsmedlem fra Svendborg stillede op til folketingsvalget i Vestjylland og fik omvendt sine to brødre, der aldrig har stemt andet end Venstre.

Svendborg: Den radikale Hanne Ringgaard Møller kan nu igen koncentrere alle kræfter om arbejdet i Svendborg Byråd, efter at hun har været på valgturné i Vestjylland.

Hun blev overtalt til at stille op på sin gamle hjemegn og endte med at få 561 personlige stemmer. Det gav ikke noget mandat til Folketinget, men det hjalp partiet til at give spidskandidaten Andreas Steenberg et sikkert kredsmandat.

- Det er jeg rigtig glad for. Det var det, der var vores mål, men når man stiller op, håber man selvfølgelig også på et mirakel. Det har jeg jo udrettet før, siger Hanne Ringgaard Møller og henviser til valget i 2013, hvor hun som debutant strøg udenom spidskandidaten Steen Tinning og ind i Svendborg Byråd med 420 personlige stemmer.

Hanne Ringgaard Møller stillede op i Ikast-Brandekredsen og har i de seneste tre uger boet tre dage om ugen hos familie og venner i Silkeborg, Holstebro og Ringkøbing for at kunne føre valgkamp i hele Vestjyllands Storkreds. Den største sejr har hun haft i familien.

- Jeg er ud af en stærk Venstrefamilie, og det er lykkes mig at få mine to brødre til at stemme radikalt. Det er aldrig sket før, fortæller Hanne Ringgaard Møller.

Kredsbestyrelsen i Ikast-Brande har allerede spurgt, om det sydfynske byrådsmedlem er klar til at genopstille, og det overvejer hun nu.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce