Annonce
forside

På jagt efter nye kunder: Hattesen tager på lakridseventyr i England

Claus Hattensen i gang med at lave lakridskonfekt i Ærøskøbing. Den 2.-4. september er han i London for at få konfekten ind på det engelske marked. Arkivfoto

Det ærøske lakridsfirma Hattesens Lakridskonfekt deltager i begyndelsen af september i en stor madmesse i London. Formålet er at skaffe kunder, inden England for alvor træder ud af EU.

Ærøskøbing/London: Claus Hattesen, ejer af Hattesens Lakridskonfekt i Ærøskøbing, rejser i begyndelsen af september til London for at deltage i messen Speciality & fine food fair.

Formålet er at skaffe kunder i England, og det er første gang, at Hattesen deltager i en messe uden for Danmark.

- Jeg og en kollega rejser derfor i håb om at komme ind på det engelske marked, inden brexit for alvor indtræffer, fortæller Claus Hattesen, der allerede sælger sin prisvindende lakridskonfekt i 130-150 danske butikker.

- Det er dyrt at tage på messe, men nu satser vi. Jeg håber selvfølgelig, at vi kan få nogle gode kontakter i England og komme ind på det engelske marked. Målet er ikke at komme ud i de store supermarkeder. Målet er at komme ind i specialbutikkerne, siger Claus Hattesen.

Inden messen er producenterne blevet bedt om at sende deres produkt ind til bedømmelse ved det såkaldte Great Taste Awards. I alt er 12.634 produkter blevet blindsmagt af en gruppe dommere, og ud af dem fik 4653 tildelt stjerner. 192 produkter fik tre stjerne, som er det bedste, man kan få, mens 1207 produkter fik to stjerner og 3254 produkter fik en stjerne.

Hattesens Lakridskonfekt, som havde indsendt en jordbærlakridskonfekt, fik to stjerner, og det betyder ifølge Claus Hattesen en hel del, når opkøberne går rundt på messen.

- En god bedømmelse vil uden tvivl kunne lokke opkøberne hen til standen, og så må vi jo bare håbe, at de kan lide vores produkt, siger Claus Hattesen.

Claus Hattesen har også en drøm om at komme ind på det tyske marked.

- Jeg er tosproget, så det vil være let for mig at handle i Tyskland, siger han. Han har i øvrigt ikke nogen øvre grænse for, hvor langt ud på det europæiske marked lakridskonfekten skal.

- Vi skal selvfølgelig kunne følge med i produktionen, men jeg har ikke sat noget loft for, hvor langt vi skal ud, siger han.

Udover butikkerne i Danmark bliver Hattesens Lakridskonfekt også solgt i enkelte butikker i Holland, Belgien, Færøerne, Norge og i Hamborg i Tyskland.

Annonce
Claus Hattesen har lavet lakridskonfekt i nogle år og i 2016 åbnede han Hattesens Lakridskonfektfabrik. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce