Annonce
forside

På jagt efter nye kunder: Hattesen tager på lakridseventyr i England

Claus Hattensen i gang med at lave lakridskonfekt i Ærøskøbing. Den 2.-4. september er han i London for at få konfekten ind på det engelske marked. Arkivfoto

Det ærøske lakridsfirma Hattesens Lakridskonfekt deltager i begyndelsen af september i en stor madmesse i London. Formålet er at skaffe kunder, inden England for alvor træder ud af EU.

Ærøskøbing/London: Claus Hattesen, ejer af Hattesens Lakridskonfekt i Ærøskøbing, rejser i begyndelsen af september til London for at deltage i messen Speciality & fine food fair.

Formålet er at skaffe kunder i England, og det er første gang, at Hattesen deltager i en messe uden for Danmark.

- Jeg og en kollega rejser derfor i håb om at komme ind på det engelske marked, inden brexit for alvor indtræffer, fortæller Claus Hattesen, der allerede sælger sin prisvindende lakridskonfekt i 130-150 danske butikker.

- Det er dyrt at tage på messe, men nu satser vi. Jeg håber selvfølgelig, at vi kan få nogle gode kontakter i England og komme ind på det engelske marked. Målet er ikke at komme ud i de store supermarkeder. Målet er at komme ind i specialbutikkerne, siger Claus Hattesen.

Inden messen er producenterne blevet bedt om at sende deres produkt ind til bedømmelse ved det såkaldte Great Taste Awards. I alt er 12.634 produkter blevet blindsmagt af en gruppe dommere, og ud af dem fik 4653 tildelt stjerner. 192 produkter fik tre stjerne, som er det bedste, man kan få, mens 1207 produkter fik to stjerner og 3254 produkter fik en stjerne.

Hattesens Lakridskonfekt, som havde indsendt en jordbærlakridskonfekt, fik to stjerner, og det betyder ifølge Claus Hattesen en hel del, når opkøberne går rundt på messen.

- En god bedømmelse vil uden tvivl kunne lokke opkøberne hen til standen, og så må vi jo bare håbe, at de kan lide vores produkt, siger Claus Hattesen.

Claus Hattesen har også en drøm om at komme ind på det tyske marked.

- Jeg er tosproget, så det vil være let for mig at handle i Tyskland, siger han. Han har i øvrigt ikke nogen øvre grænse for, hvor langt ud på det europæiske marked lakridskonfekten skal.

- Vi skal selvfølgelig kunne følge med i produktionen, men jeg har ikke sat noget loft for, hvor langt vi skal ud, siger han.

Udover butikkerne i Danmark bliver Hattesens Lakridskonfekt også solgt i enkelte butikker i Holland, Belgien, Færøerne, Norge og i Hamborg i Tyskland.

Annonce
Claus Hattesen har lavet lakridskonfekt i nogle år og i 2016 åbnede han Hattesens Lakridskonfektfabrik. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce