Annonce
Erhverv

På indkøb igen: Investor køber sig ind i endnu en fynsk it-virksomhed

Gennem årene har Anders Lund formået at få webbureauet lait til at vokse støt og roligt. Men nu skal der gerne lidt mere fart på. - Vi vil gerne op i superligaen for webudvikling, siger han. Arkivfoto: Rune Heidtmann

DK-Online stifteren Bjørn Smidt har investeret i sin tredje virksomheden, siden han i foråret stoppede hos betalingsvirksomheden Bambora.

De kender hinanden fra teenageårene, og ved tilfældigheder har de haft kontor ved siden af hinanden. Så de har ofte talt om deres forretninger, men nu er samarbejdet formaliseret. Investoren Bjørn Smidt, der oprindeligt stiftede DK-Online, har investeret i det fynske webbureau Lait, der har til huse på Odense Havn.

Virksomheden, der blev etableret i 2007, har hidtil været ejet og drevet af Anders Lund. Sådan er det også fremover, men siden 1. juli har Bjørn Smidt købt sig ind med en andel på 49 procent af bureauet.

- De er rasende gode programmører, og her kan jeg ikke bidrager overhovedet. Men de kan godt bruge noget hjælp til at fortælle, hvor dygtige de er, siger Bjørn Smidt, der ser et stort potentiale i virksomheden.

- I princippet laver de det samme som Netcompany, der lige er gået på børsen, men det her er et lille firma, som kan levere på et meget højt niveau, fortsætter han.

Her er det især salgsindsatsen, der kan struktureres bedre, mener den fynske investor. For Lait arbejder allerede på de samme platforme, som mange store danske virksomheder.

- Jeg har jo arbejdet med salg i 15 eller 20 år efterhånden, så jeg skal der være urimelig dårlig, hvis jeg ikke kunne hjælpe dem en lille smule, siger Bjørn Smidt, der med handlen køber sig ind i sin anden fynske it-virksomhed på halvanden måned.

- I princippet laver de det samme som Netcompany, der lige er gået på børsen, men det her er et lille firma, som kan levere på et meget højt niveau.

Bjørn Smidt, iværksætter og investor.

Stifter ser frem til samarbejdet

Som direktør og hidtidig eneejer ser Anders Lund frem til et tættere samarbejde. For med hans egne ord kan han lære meget af Bjørn Smidt.

- Vi vil gerne op i superligaen inden for webudvikling. Hvis vi skal blive i det billede, så spiller vi lige nu i første - eller anden division, men det stiller nogle andre krav til organisationen og hele vores struktur, siger direktøren.

Med tiden vil Lait gerne blande sig i konkurrencen med de store bureauer i København og Aarhus. Målt på medarbejdere ligger de store spillere i størrelsesordenen 50 til 200 mand, hvor nogle af dem også er med i internationale bureaunetværk.

Sidste år fakturerede det fynske webbureau 80 kunder, men ifølge Anders Lund kommer den største del af omsætningen reelt fra 15 store kunder. Og det skal der laves om på.

- Hidtil har jeg jo siddet alene i stolen uden for alvor at have nogen at lave sparring med. Jeg har kendt Bjørn i mange år, og selvfølgelig har vi også talt sammen, men nu bliver det mere officielt. Vi skal have mere system i tingene og udviklet en organisation, der kan skalere. Der er mange i branchen, som ikke når videre end det niveau, som vi ligger på nu, så efter 10 år i branchen, har vi også brug for at løft for at komme et skridt videre, siger han.

I det seneste regnskabsår omsatte virksomheden godt otte millioner kroner, men det tal vil uden tvivl blive større i år, hvor bureauet har fået flere nye kunder ind i porteføljen.

Blandt de nye kunder er de to erhvervsskoler UCL og EAL, der er fusioneret, og opgaven med at tilrettelægge deres nye webunivers er gået til folkene på Lait. Men bureauet har også fået en fod inden for i autobranchen, hvor Autohuset Vestergaard og Ejner Hessel er kommet med i folden. Sidstnævnte er en af landets største forhandlere af Mercedes, mens begge forhandlere har mærker som Renault og Dacia på hylderne.

- Vi har lavet rigtig meget e-commerce gennem årene, men vi vil gerne lave mere. Nogle bureauer går "all in" på den del, mens vi har arbejdet med flere forskellige standardplatforme, siger Anders Lund.

Målet er, omsætningen i år skal over de 10 millioner kroner, og det skyldes ikke kun de nye kunder. Generelt er der tale om øget aktivitet. Og direktøren håber, at et højere gear også kan være med til at ændre hans hverdag.

- Hidtil har jeg været ejerleder, men nu hvor vi er flere, bliver jeg også tvunget til at adskille rollen som ejer og direktør. Personligt bliver det da noget, som jeg skal vænne mig til.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte flygte fra sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Se video: Vej spærret efter kraftig brand - kan lugtes otte kilometer væk

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Odense

Stor kloakregning på vej til borgere i Lumby og Stige: Nyt kloaksystem skal forhindre oversvømmede kældre og rotter

Odense

Byens butikker slipper for skilteregning, men får løftet pegefinger fra rådmand: - Der skal strammes lidt op

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Odense For abonnenter

Snus-virksomhed fra Odense idømt stor bøde: Reklamerede ulovligt for tyggetobak

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fyn

Se på samfundssmitte ikke antallet af covid-patienter på intensiv: Jeg kan ikke se gode argumenter for at åbne mere

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Odense

Odense er et bekymrende sted: Reagerer du, hvis der bliver råbt 'bøssekarl' efter folk?

Annonce