Annonce
Odense

På hovedbiblioteket modtager hekse og troldmænd magiske muleposer til at udføre magi

Emilo Melik Nicolaisen er et af de børn, som har modtaget en magisk mulepose. Han er selv rigtig glad for Harry Potter og har set de seks første film med sin bedstefar. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Festivalen Magiske Dage er i år aflyst på grund af corona, men magien stopper ikke af den grund. På biblioteket uddeles magiske poser til børn, der vil trylle derhjemme.
Annonce

Odense: I efterårsferien finder du ikke kun bøger på hovedbiblioteket. Træder du ind på anden sal, vil du møde både hekse og troldmænd, der med deres tryllestave og enhjørningeblod prøver at holde liv i den magi, som covid-19 prøvede at slukke.

- Vi prøver at holde magien i live til næste år, forklarer Charlotte Gam, der er bibliotekar på børnebiblioteket.

Magiske Dage Odense, tidligere kendt som Harry Potter Festival, fylder sædvanligvis gaderne med op mod 20.000 gæster i uge 42. I år blev festivalen aflyst på grund af corona, men arrangørerne har fundet en anden måde at fejre magien på.

- Vi har lavet omkring 1400 muleposer, der skal deles ud til børn mellem 8-12 år. De magiske muleposer indeholder blandt andet en tryllestav, et drageæg, enhjørningeblod og en edderkop, som børnene selv skal samle, fortæller Charlotte Gam.

På hovedbiblioteket kan man møde hekse, der deler de magiske muleposer ud. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Idéen er, at børnene afholder deres egen lille festival i hjemmet. Forældre kan booke en billet til en gratis mulepose på Magiske Dage Odenses hjemmeside og derefter afhente den på biblioteket. Og muleposerne har der været stor rift om, fortæller Charlotte Gam.

- Vi uddeler dem fra mandag til lørdag i denne uge, og der er allerede næsten udsolgt, fortæller hun.

Annonce

Fed tryllestav

Forældre og børn møder op i tidsintervaller, så der ikke samles for mange personer på en gang. En af dem, som har modtaget en magisk mulepose, er 8-årige Emilo Melik Nicolaisen. Han kan i særdeleshed godt lide den tryllestav, han har fået.

- Den er fed og har en masse mønstre, fortæller han.

Om festivalen kan afholdes næste år, er stadig et stort spørgsmålstegn, men Charlotte Gam beholder et lille håb.

Anden sal på biblioteket er pyntet op i anledningen af Magiske Dage. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Vi håber, at vi kan afholde festivalen næste år. I sommers var vi ret positive omkring smittetallet, så vi troede, at vi kunne afholde festivalen. I efteråret fandt vi ud af, at det kunne vi ikke alligevel, men vi har et forsigtigt håb om at kunne afholde den næste år, siger hun.

Børnene skal igennem denne uhyggelige vej for at få deres mulepose. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce