Annonce
Fyn

På grund af corona: Læger tilser patienter i fremskudt klinik

OUH i Odense har en fremskudt klinik uden for selve sygehuset. Her bliver der lavet kontrol af personer, der oplever problemer med luftvejene. Foto: Michael Bager
OUH har under coronakrisen etableret en klinik uden for selve sygehuset i Odense. Her bliver personer med problemer med luftvejene tilset. Kun de færreste indlægges.

Fyn: For at mindske risikoen for smitte og spredning af coronavirus mest muligt, bliver der gjort en lang række tiltag for at minimere adgangen til sygehusene mest muligt.

Eksempelvis er besøgendes adgang til sygehusene stort set ikke eksisterende for øjeblikket, og en lang række ikke livsvigtige indgreb og kontroller er aflyst for massevis af patienter.

Men derudover har OUH i Odense også etableret en fremskudt klinik, der er placeret uden for selve hospitalets bygninger.

Her bliver der lavet ambulant kontrol af personer, der oplever problemer med deres luftveje. Disse personer ville under normale omstændigheder blive tilset af egen læge. Men for øjeblikket bliver disse patienter henvist til OUH's fremskudte klinik.

Langt de fleste af de personer, der møder op bliver efter endt kontrol sendt hjem under dynen i egen bolig. Kun et fåtal vurderes til at være så syge, at det kræver indlæggelse. Torsdag i sidste uge havde klinikken eksempelvis 24 patienter. Kun tre af disse blev indlagt. Og af de indlagte bliver der lavet en test for coronavirus.

Hvis personer oplever meget svære og alvorlige luftvejsproblemer, bliver de sendt direkte til akutmodtagelsen og uden for klinikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce