Annonce
Odense

På første parket ved sunken kutter: Hvad dælen laver sælen?

Den flyttede ind onsdag og var torsdag morgen stadig at finde på flydespærringen omkring den sunkne kutter i Odense Havn. Foto: Ane Louise Møller

Hvad dælen laver sælen? Det spørgsmål stiller beboere på Odense Havn sig, efter en lille sæl onsdag aften rykkede ind i inderhavnen tæt på havnebadet, hvor den gamle kutter Vestkapp siden i sommer har stået på bunden.

Sælen tog plads på flydespærringerne, og selv om ordensmagten endda dukkede op og fotograferede den, lod den sig ikke rigtig flytte. Torsdag morgen var den fortsat på plads på en af flydespærringerne. Måske venter den - ligesom mange andre beboere - bare på at kutteren skal hæves. Men så må den have lidt tålmodighed og fylde maven op med de mange fisk, der trods alt også er at finde i havnen.

For arbejdet med at fjerne kutteren begynder først 30. september, hvor man begynder at klargøre kutteren til at blive hævet. Det bliver dog kun i bidder, for på missionens dag 2 begynder man at skære kutteren op og fjerne fra bassinets bund - bid for bid.

Annonce
Ordensmagten var også forbi og fandt ligesom mange andre mobilen frem for at fotografere den særlige havnegæst. Foto: Ane Louise Møller
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce