Annonce
Nordfyn

På en normal dag samler Morten op til ét ton affald

For meste oplever Morten Lauridsen, at beboerne på Nordfyn er gode til at sortere deres skrald. Foto: Anders Ranthe
Når Morten Lauridsen tømmer skraldespande på Nordfyn, sker det, at han dobbelttjekker indholdet. Generelt synes han, at folk er gode til at efterleve reglerne.

Bogense: - Vi kan sagtens finde på at foretage stikprøver, hvor vi tjekker, at indholdet i affaldsspanden ser ud, som det skal. Ellers ser vi det først, når skraldebilen tømmes, siger Morten Lauridsen.

Han har i 21 år som skraldemand hos Lunde Vognmandsforretning tømt skraldespandene for beboerne på Nordfyn. På en normal vagt samler han mellem 800 kilo og ét ton metalaffald, mens han kan samle op mod fem ton glasaffald. Generelt oplever han, at både de virksomheder og enkeltpersoner, han tømmer for, er gode til at følge reglerne.


Annonce

Hvis skraldespanden ikke er fyldt efter anvisningerne, lader vi den bare stå. Men det hører nu til sjældenhederne


- Hvis skraldespanden ikke er fyldt efter anvisningerne, lader vi den bare stå. Men det hører nu til sjældenhederne. Folk er gode til at følge reglerne, synes jeg. De er også hurtige til at tilpasse sig, når der kommer nye regler. Omvendt lærer man også hurtigt, hvor man lige skal dobbelttjekke, fortæller han.

Konstant udvikling

Generelt er der sket meget på affaldsområdet, siden nu 56-årige Morten Lauridsen begyndte i jobbet som skraldemand tilbage i 1987. Reglerne for affaldssortering er nærmest under konstant udvikling. Fra juli 2021 skal affaldet eksempelvis sorteres i hele 10 kategorier.

Nye regler fra 1. juli 2021

Fra 1. juli 2021 skal affaldet sorteres i følgende kategorier:

Mad.
Papir.
Pap.
Metal.
Glas.
Plast.
Tekstilaffald.
Drikke- og fødevarekartonner.
Restaffald.
Farligt affald.

Men selvom de fleste er gode til at rette ind efter de nye regler, må Morten Lauridsen til tider også lægge ører til mere kritiske henvendelser.

- Det er eksempelvis ikke alle, der forstår, hvorfor de "igen skal til at sortere deres skrald på ny". Så kan jeg da godt få lidt skældud. Selvom det godt nok ikke er min beslutning. Men som regel kan man tale om det, og så er det godt igen. Men i det store hele synes jeg bestemt, at folk er søde og venlige imod os, siger Morten Lauridsen.

For nyligt blev det offentliggjort, at Lunde Vognmandsforretning vandt udbuddet på affaldsindsamling i Nordfyns Kommune. Første gang de fik udbuddet var i 2009.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce