Annonce
Erhverv

På egne ben: Kuvøsefirma er ved at være flyveklar

Robot at Work er en af de robotvirksomheder, der har fået en hjælpende hånd i Odense Robotics Startup Hub. Anders Martiny (tv) har mere end 10 års erfaring som robotintegrator, mens Finn Christensen har den håndværksmæssige baggrund. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Iværksættervirksomheden Robot at Work rykker ud af Startup Huben ved årsskiftet.

Siden Odense Robotics Startup Hub blev etableret i efteråret 2015, har iværksættere kunnet få hjælp til at løbe deres nystartede virksomheder i gang og dermed få et fodfæste på det hastigt voksende marked for robotter og automatisering. En af de virksomheder, der var tidligt ude, er Robot at Work.

Siden forsommeren 2016 har folkene bag iværksættervirksomheden haft en plads hos Odense Robotics Startup i Hub i Forskerparken. Men nu er de klar til at stå egne ben. Eller næsten klar. For selv om der allerede er folk udefra, som har valgt at hjælpe virksomheden på vej, så er de to stiftere Finn Christensen og Jakob Martiny stadig på jagt efter en investor.

- Vi er her, vi kører, vi vokser, og vi skal nok overleve. Men undervejs er vi gået fra en projektvirksomhed til en softwarevirksomhed, og det betyder, at vi både kan skalere og brede os ud over mange flere brancher. Og samtidig er vores potentiale blevet markant større, siger Finn Christensen.

Sammen med makkeren Anders Martiny er han stifter og medejer af Robot at Work, der blev stiftet i efteråret 2015. Oprindeligt var det planen at udvikle et system, hvor robotterne kunne bruges til facaderenovering. Ideen var at montere robotten på en lift, for så at lade den sprøjte et højisolerende materiale på facaden, som samtidig kunne fræses eller formes efter arkitektens ønsker. Men strategien er ændret.

- Vi er gået fra at lave løsninger til facader i 3D, til at blive et softwarefirma. I dag har Robot at Work også en udviklingsafdeling, så i stedet for at kun at arbejde fra facade til facade, så laver vi også software til andre løsninger, siger Finn Christensen.Et eksempel på virksomhedens facadeløsninger kan ses i Korsløkken i den sydøstlige del af Odense. Virksomheden laver stadig facader, og ifølge ordrebogen skal der laves tre mere i løbet af foråret 2018.

- Så vi holder stadig fast i det oprindelige. Men den slags opgaver er svære at skalere op. Muligheden for at vokse hurtigt er langt større, hvis vi laver software, der er i stand til at styre robotterne på en byggeplads. Man kan sige, at Robot at Work er håndværkerens Windows til byggepladsen, siger medstifteren.

Med andre ord har de to iværksættere den software, der kan styre robotterne - uanset om de skal male, bore eller fræse.

- Det gik op for os, at den software som vi havde udviklet til 3D-løsningerne, kunne meget mere og mange flere ting, end det der oprindeligt var tanken. Derfor lå det helt naturligt for os at gå i retning mod at blive en overordnet leverandør af styresystemer til robotterne, siger Finn Christensen, der ikke er i tvivl om, at virksomheden er flyveklar.

Fra årsskiftet skal Robot at Work for alvor bevise sit værd, når den rykker ud af Startup Huben for at blive selvkørende. Og selv om den tanke sagtens kunne lyde lidt skræmmende, så er det ikke tilfældet.

- Jeg ved, vi nok skal klare os, og selv om vi har ændret strategien, så er der stadig stor interesse fra mulige investorer, siger han.

Om to uger er Robot at Work en af de virksomheder, der skal præsentere deres forretningside over for en række potentielle investorer. Det sker ved arrangementet Odense Investor Summit, der finder sted den 15. oktober.

Muligheden for at vokse hurtigt er langt større, hvis vi laver software, der er i stand til at styre robotterne på en byggeplads. Man kan sige, at Robot at Work er håndværkerens Windows til byggepladsen.

Finn Christensen, medstifter, Robot at Work.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce